Календар


Сигнали за корупция и конфликт на интереси

  • Ева Монова
  • Главен юрисконсулт
  • +359 2 940 7957
  • e.monova@sme.government.bg
  • онлайн формаПоследвайте ни:Българска бизнес делегация до гр. Бейрут в периода 4-7 април 2017 г.

В периода 4-7 април 2017 год. Българската търговско-промишлена палата организира съвместно с Българо-ливански бизнес съвет при БТПП бизнес делегация до гр. Бейрут, Ливан .

По данни на Министерство на икономиката, търговският стокообмен между България и Ливан за периода 2007 – първото полугодие на 2016 г. е на сравнително добро ниво. През 2013 г. двустранният търговски обмен достига върхова стойност до 260.9 млн. щ. д.

Българският износ за Ливан включва нефтени масла и масла от битуминозни минерали; царевица; пшеница и смес от пшеница и ръж; сирена и извара; етикети от всякакъв вид; пръти и профили от други легирани стомани и др.

Вносът от Ливан включва отпадъци и отломки от мед; сурови или необработени тютюни; миялни машини за съдове и др. подобни машини; машини за почистване, сортиране или пренасяне на зърна или сухи бобови растения; други плочи, листа, фолио, ленти и пластини и др.

Секторите от взаимен интерес, които ще определят и състава на бизнес делегацията, включват: туризъм, банково и застрахователно дело. Хранително-вкусова промишленост, преработвателна и вкусова промишленост. От ливанска страна се проявява интерес и към инвестиране в сферата на услугите (хотелиерство, ресторантьорство), недвижимите имоти (офис центрове, кина и др.).

Проектопрограмата на посещението предвижда провеждането на двустранен ливано-български бизнес форум и индивидуални двустранни бизнес срещи, организиран съвместно с Търговско-промишлената и земеделска палата на Бейрут и Планината Ливан. Форумът ще се осъществи и със съдействието на Службата по търговско-икономически върпоси в гр. Бейрут и Посолството на България в Ливан. Участиниците в бизнес делегацията ще имат възможността да посетят и изложението за хранително вкусовата промишленост, кетъринг услуги, оборудване – HORECA (http://www.horecashow.com/en/)

По предварителни разчети, разходите, свързани с посещението, ще възлязат на 150 щ. д., в които са включени: пътуване със самолет, настаняване и 3 нощувки в 4 звезден хотел, 1 вечеря за участиницте в бизнес делегацията, осигурен вътрешен транспорт, туристическа обиколка, медицинска застраховка, изготвяне на информационна брошура и организационна такса. При реализирането на икономии от пътуването, сумите ще бъдат възстановени на участниците.

Фирмите, които имат интерес да участват в състава на бизнес делегацията, следва да изпратят попълнена приложената регистрационна форма, копие от международен паспорт, снимка на пътуващия в електронен вариант, лого на фирмата в електронен вариант на електронна поща: irelations@bcci.bg, както и да заплатят таксата за участие в срок до 17 март /петък/ 2017г.

 

с банков превод                           или                         в брой

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК                                              на касата на БТПП

BIC код: UNCRBGSF                                                    ул. Искър 9, София

 

IBAN: BG20 UNCR 7630 1100 3081 28 – сметка в щ.д.

IBAN: BG20 UNCR 7630 1000 3081 19 – сметка в лева

 

Таксата за участие в бизнес делегацията се заплаща в срок до 17 март /петък/ 2017 г. При последващ отказ от участие в делегацията, в срок до 22 март /сряда/ 2017 г., БТПП възстановява 100% от извършеното плащане. След изтичане на горепосочения срок, при отказ от пътуване, сумата не се възстановява.

За повече информация относно бизнес делегацията, организирана от БТПП, може да се обърнете към дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ при БТПП на телефони: 02/ 8117 421 и 02/8117 494.

Приложения:
Страницата е редактирана последно на: 21.03.2017