Календар


Сигнали за корупция и конфликт на интереси

  • Ева Монова
  • Главен юрисконсулт
  • +359 2 940 7957
  • e.monova@sme.government.bg
  • онлайн формаПоследвайте ни:Българо – Египетски бизнес форум, 12 май 2017 г.

Българската търговско – промишлена палата организира Българо – Египетски бизнес форум, съвместно с Египетския съвет за устойчиво развитие и Посолството на Арабска република Египет в София. Събитието ще се проведе в сградата на БТПП, ул. „Искър“ 9, гр. София, ет.1, зала А на 12 май 2017 г. от 10:00 ч.

Египет е една от най-влиятелните арабски страни. Икономиката на страната е известна с това, че се основава на петролния сектор, но също са развити и сектори като производство на стомана, фармацията, текстилна и хранително-вкусовата промишленост. Българският износ към Египет включва: нефтени масла, рафинирана мед, ламарини, листове и ленти от мед, сурови тютюни и др. Вносът ни се характеризира с сурови нефтени масла, минерални или химични азотни торове, сол, вкл. готварска, полимери на пропилена и др. Освен това България е регистрирана като страна-производител на хлебна пшеница, с право на участие в провежданите в Египет държавни търгове.

Стокообменът през последните години утвърди Египет като един от големите търговски партньори на България в района на Близкия изток и на целия Африкански континент. Страната ни полага последователни усилия за допълнително стимулиране на сътрудничеството посредством събития като този форум.

Освен официалната част се предвиждат двустранни срещи, като eгипетската делегация ще бъде представена от фирми в секторите: минно дело и природни ресурси, инвестиции, туризъм, банково дело, недвижими имоти, финансови услуги и др.

Фирмите, които имат интерес за участие във форума, следва да изпратят попълнена приложената регистрационна форма на и-мейл: irelations@bcci.bg в срок до 10 май 2017 /сряда/ или на факс 987 32 09. Участието във форума е безплатно. Работен език: английски език.

За повече информация: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации”, БТПП тел. 02/8117 494, 8117 421

Приложения:
Страницата е редактирана последно на: 09.05.2017