Българско участие на CeBit 2012, Хановер (6 – 10 март 2012 г.)


Българско участие на CeBit 2012, Хановер

Само за четири дни – от 6 до 10 март 2012, 300 хиляди души от 110 страни, в това число 130 политически и бизнес делегации, посетиха тазгодишното издание на Международната изложба за информационни и комуникационни технологии CeBIT 2012 в Хановер, Германия.
CeBIT-Хановер е сред най-мащабните събития в ИТ сектора, които се провеждат всяка година. Изложението запази гигантския замах от гледна точка на компаниите, които представят своите идеи на него. Тази година в CeBIT-Хановер, взеха участие 4200 изложители от 70 страни.
Тематиката на CeBIT 2012 беше свързана с “управление на доверието” и с проблемите около киберсигурността. Фокусът беше поставен върху това как индустрията може да се възползва от прогреса, като същевременно вдъхва доверие сред потребителите на съвременния дигитален свят. Програмата включваше състезание за млади предприемачи CODE_n, което привлече над 400 участници от 42 страни. 50 от тях бяха избрани да представят идеите си пред аудиторията на CeBIT 2012.
Организаторите предложиха и допълнителна възможност за намиране на потенциални клиенти, доставчици и партньори чрез онлайн системата Match & Meet. Основните доставчици на компютърни технологии в света представиха новите си решения за стационарни и мобилни услуги.
Българската компания „Електрон Прогрес” ЕАД демонстрира постиженията в областта на телемедицината. Специалистите показаха специален софтуер, който подпомага придържането на пациентите към назначената им терапия чрез използване на смартфони и иновативни интернет технологии.
На националния щанд на CeBIT 2012 своята продукция представиха следните български фирми: „Прим 41” ООД (системна интеграция, проектни решения), „Ай Пи Ес – Интернешенъл Пауър Съплай” СД (производство на токозахранващи системи), „Мусала Софт” ООД (софтуерни услуги, аутсорсинг, изграждане на цялостни софтуерни решения и ИТ консултиране), „Зикс” ООД (разработване на иновативни IT продукти), „Бранд Тъч” ЕООД (проектиране, произвеждане, доставяне и управление на иновативни digital signage системи – интерактивни дигитални киоски и тотеми), „Скортел” ООД (доставки на оборудване и софтуер, системна интеграция, инженеринг и консултантски услуги), „Тринити Софт” ООД (софтуерни технологии, хардуерни решения, консултански услуги), „Клауей” ООД (разработване и внедряване на високотехнологични системи за автоматизация на телекомуникационни оператори), „НиърСофт” ООД (разработване и доставяне на методологични и технологични решения за цялостна обработка на производствената информация и управление на производствения процес в реално време), „Степ – Софт” ООД (компютърно програмиране), „Полимекс Холдинг” ЕООД (производство на компоненти за комуникация), „Борима” ЕАД (производство на комплексно пасивно телекомуникационно оборудване за оптични и медни кабелни мрежи и централи, GSM мрежи, оборудване за кабелни мрежи за интернет и телевизия, оборудване за електроразпределението и др.), „Микроинвест” ООД (разработка на софтуерни приложения), „БулПрос Консултинг” АД (разработване на софтуерни и хардуерни продукти), „Авант Екст Технолоджи” ЕООД (разработване на софтуерни продукти), „Дартек” ООД (цялостни решения в областта на IT), „Клийн Код Фектори” ЕООД (програмни решения), „Интерконсулт България” ООД (висококачествени услуги в областта на IT консултиране, софтуерен дизайн и развойна дейност, поддръжка и обучение на крайни клиенти), „Заведения.бг” ООД (разработване на специализирани сайтове за различни бизнес сфери и решения), „Бросикс” ЕООД (приложения в областта на мигновенните съобщения и P2P комуникациите), „158” ООД (проектиране и изграждане на софтуерни приложения), „СентърМайн” ЕООД (продукти в областта на информационните технологии), „Немечек” ООД (разработка на софтуер), „Ком Си 54 – Васил Зашев и съдружници” ООД (проектиране на софтуерни системи), „Eлектрон Прогрес” ЕАД (разработване, внедряване, поддържане на офсетни програми).
Международната изложба за информационни и комуникационни технологии CEBIT 2012, Хановер, Германия, е включено в Индикативната програма на ИАНМСП за 2011-2012 г. за организиране на участия в международни специализирани изложби на българските малки и средни предприятия. Финансирането на българското участие е в рамките на Проект BG161PO003 – 4.2.01-0001 – „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.

Страницата е редактирана последно на: 31.07.2012
Expo2025 Osaka
Matchmaking b2b connect
BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube