Български производители представиха продукцията си на Heimtextil 2012, Германия (11 – 14 януари 2012 г.)


Български производители представиха продукцията си на Heimtextil 2012, Германия

Тази година за пръв път българските производители на интериорен и домашен текстил се представиха на общ щанд на Международното изложение за интериорен и домашен текстил Heimtextil 2012, което се проведе от 11 до 14 януари 2012 г. във Франкфурт, Германия.

Heimtextil е най-значимата световна изложба за текстил, която се провежда всяка година във Франкфурт на Майн. Фокусът в програмата на промоционалната проява е върху най-актуалните тенденции и иновации в бранша, което привлича реномирани производители, дизайнери и търговци. В тазгодишното издание на изложбата взеха участие 2600 изложители от 60 страни и броят на посетителите от 136 страни надхвърли 73 000 души.

Българските фирми, представили своята продукция редом с водещи търговски вериги и дистрибутори, имаха възможност да получат полезна и актуална информация от международни дизайнерски агенции и да вземат участие в кръгла маса, посветена на иновативните тенденции.

На Heimtextil 2012 своята продукция представиха следните български компании: „Алиана – Васил Захариев” ООД – Хасково (производител на полиестерна, силиконова вата, силиконов пух, изоват, олекотени завивки, спално бельо), „Гершман и Ко” ООД – София (изработка на вътрешни щори – плисе, японска стена, римска и хоризонтал), „Панагюрище 1962” – София (производител на спално бельо, олекотени завивки, кувертюри, възглавници, одеала, покривки за маса, халати, кърпи за баня и други аксесоари), „Нитекс” ООД – София (производител на тъкани и плетени ластици, ленти, шнурове, сатенирани ленти, декоративни ленти и други видове пасмантерийни продукти), „Артек-92” ООД (производство на продукти от текстил за дома, за индустриални нужди, хотели и ресторанти, както и едрови продажби на тъкани), „Глобал” ООД – Хасково (производство на полиестерна термо и силиконова вата и пух, олекотени комплекти спално бельо, възглавници, кувертюри, пердета и завеси, хавлиени изделия).

Международната изложба за интериорен и домашен текстил HEIMTEXTIL е включено в Индикативната програма на ИАНМСП за 2011-2012 г. за организиране на участия в международни специализирани изложения на българските малки и средни предприятия. Финансирането на българското участие е в рамките на Проект BG161PO003 – 4.2.01-0001 – „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.

Страницата е редактирана последно на: 13.08.2012
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube