10.09.2012 Прессъобщение

П Р Е С С Ъ О Б Щ Е Н И Е

10 септември 2012 г.

 Десет български компании ще участват в Международното изложение за каучукова промишленост Rubber 2012, Истанбул, Турция

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участие на български фирми в Международното изложение за каучукова промишленост Rubber 2012, което ще се проведе от 13 до 16 септември 2012 г. в Tüyap Fair Convention and Congress Center в Истанбул, Турция.

Изложението Rubber е едно от значимите в областта на каучуковата промишленост, което привлича интереса на водещи специалисти и крупни дистрибутори от бранша. В рамките на седмото издание на проявата ще бъдат представени следните видове продукция: широк асортимент на различни типове гуми (автомобилни, за мотори и велосипеди, за мото- и електрокари и др.), обръчи, гумени ремъци и маркучи, изделия от латекс, гумени уплътнители, продукция за автомобилния бранш, натурален и синтетичен каучук, каучукови смеси и суровини, оборудване за производство, преработка и обработка на каучук, контролно-изпитателно оборудване, специализирани периодични издания. Организиторите на изложението подготвиха и технически семинари за участници и посетители.

Българският национален щанд (№ 915) ще бъде разположен на обща изложбена площ от 90 кв.м. в палата 9.

На Rubber 2012 своята продукция ще представят десет български производители: Каучук” АД – София (производство на транспортни ленти и маркучи), „Зебра” АД – Нови Искър (богата гама от гумени, гумено-текстилни и гумено-метални изделия), „Гама” ООД – Бяла (производство на технически каучукови изделия и сурови смеси за тях), „Завод за каучукови уплътнители” АД – с. Горно Ботево, обл. Стара Загора (производство на богата гама висококачествени каучукови уплътнители за промишлено оборудване и бита), „СИЗАС – Зебра интернешънъл АД – Нови Искър (предприятие за производство на гумени изделия за регулиране на трафика и пътна сигнализация), ЕТ „Френски – Христо Петков” – Стара Загора (производство на каучукови изделия и каучукови смеси), „ЗКИ Волта” ООД – Димитровград (производство на каучукови смеси, гумени листа, гумени и метално гумени пресови изделия), „Хидромарк” ЕООД – Варна (производство на маркучи за високо налягане окомплектовани с накрайници, нестандартни уплътнители за хидравлика и пневматика, фитинги от неръждаеми и цветни метали), „Самоходов” ЕООД – София (търговия на едро с каучуци, материали за каучуковата промишленост и други химични продукти), „Полимерметал” ЕООД – Хасково (производство на гумени, гумено-метални и гумено-текстилни изделия, гумени плочи за детски площадки).

Подкрепата за колективно участие на българските фирми в международни специализирани изложения е сред водещите дейности на ИАНМСП в комплекса от мерки по насърчаване на експортния потенциал на малките и средни предприятия. Участията в изложения и панаири в чужбина дават много добра възможност за кратко време и на дадено място да бъде представена българската продукция, да се привлекат партньори, да се открият нови пазарни ниши. С дейността по организиране на участието на фирмите в значими международни изложбени прояви Агенцията се стреми да отговори на потребността на българските МСП от активна промоция на техния експортен потенциал чрез представяне на техните продукти и услуги във водещите европейски и световни прояви.

За допълнителна информация:

Лана Мумджиева

старши експерт Връзки с обществеността

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

тел.: + 359 (0) 2 932 92 68

E-mail: l.mumdzhieva@sme.government.bg
Страницата е редактирана последно на: 19.09.2012
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube