12.10.2012 Прессъобщение

П Р Е С С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 12 октомври 2012 г.

 Седем български компании ще участват в Международното изложение за металургия, електроника и строителни технологии „ТЕХНОМА 2012”, Скопие, Македония


Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участието на български фирми в Международното изложение за металургия, електроника и строителни технологии ТЕХНОМА 2012, което ще се проведе от 16 до 20 октомври 2012 г. в изложбения център Skopje Fair Exhibition Ground в Скопие, Македония.

Изложението „ТЕХНОМА” се организира ежегодно от 1975 г. от скопския панаир – най-големия изложбен център в Македония. В тазгодишното издание на проявата ще бъде представена продукция от следните области: черна и цветна металургия, металообработваща промишленост, електро- и електронна промишленост, енергетика, строителни и изолационни материали, средства и оборудване за строителството, технико-технологични иновации, оборудване и технологии за слънчева енергия и възобновяеми източници, системи и сигнализации за пожари.

Българският национален щанд (№ 114) в зала Metropolis Arena ще бъде разположен на обща изложбена площ от 100 кв.м. На ТЕХНОМА 2012 своята продукция ще представят седем български производители: Астерикс Електроник ООД – Пловдив (дизайн , проектиране, производство, асемблиране и монтаж на печатни платки и хибридни интегрални схеми), ДЮК 1 ЕООД – Пловдив (изработка и монтаж на охранителни ролетки, секционни гаражни и индустриални врати, портални врати, всички видове дограма и др.), Елегант ЛТ ООД – София (производство на PVC дограма и щори), Кофражна Техника АД – Пловдив (разработване, проектиране и производство на всякакъв вид кофражи, кофражни елементи и скелета), Стам Трейдинг АД – София (прозводство на алуминиеви сплави), ВИЗИ Интернешънъл Технолоджи ООД – Шумен (проектиране и разработване на CAD/CAM модули), Вегас Електрик ЕООД – София (инженеринг, проектиране, системна интеграция, машиностроене и др.).

Освен българските изложители, на официалното откриване на изложението, което ще се състои на 16.10.2012 от 11:00 ч., ще присъства и г-н Димитър Сълов, ръководител СТИВ – Скопие.

Със средствата от националния бюджет Агенцията подпомага българските участници като поема разходите за наемане на изложбена площ, проектиране и изграждане на национален щанд, наемане на оборудване и обзавеждане, регистрация на изложителите, включване на изложителите в официалния каталог, рекламиране на участието.

С подкрепата за колективно участие на българските малки и средни предприятия в международни специализирани изложения Агенцията се стреми да стимулира и насърчава експортния им потенциал, чрез представянето на техните продукти и услуги на водещи европейски и световни пазари.

За допълнителна информация:

Лана Мумджиева

старши експерт Връзки с обществеността

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

тел.: + 359 (0) 2 932 92 68

E-mail: l.mumdzhieva@sme.government.bg
Страницата е редактирана последно на: 15.10.2012
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube