Бизнес форум „Възможности за бизнес с Южна Африка”, 8 ноември 2012 г.

На 8 ноември 2012 г. от 10 ч. в зала „Вихрен” на Интер Експо Център в София, се проведе бизнес форум  „Възможности за бизнес с Южна Африка”. Организатори на форума бяха Посолството на Република Южна Африка в България и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Специални гости на бизнес форума бяха Н.Пр. г-н Мандиси Мпахлуа, Посланик на РЮА в гр. Москва, Вуси Мвели, търговски съветник в посолството на РЮА в гр. Москва и г-жа Евгения Харитонова, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Сред гостите на форума бяха г-н Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата, г-н Огнян Донев, председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и г-н Борислав Стефанов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.

В началото на форума бе излъчен кратък филм с обща информация за Южна Африка, след което Н.пр. г-жа Шийла Камерър, посланик на РЮА в България, официално откри форума.

Н.Пр. г-н Мандиси Мпахлуа направи презентация, в която акцентира върху нарастващата роля на РЮА в глобален план и подчерта перспективите за икономическо развитие на страната в рамките на БРИКС. Също така представи възможностите и приоритетите на страната в областта на инвестициите, като подчерта секторите строителство, информационни и комуникационни технологии. Г-н Мпахлуа каза, че Южна Африка полага усилия за повишаване на износа на стоки и услуги висока добавена стойност.

         Г-жа Евгения Харитонова, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма представи двустранните търговско-икономически отношения между България и РЮА, както и възможностите и условията за инвестиции в България.

Г-н Вуси Мвели презентира условията за инвестиции в РЮА и възможностите за бизнес в страната. Презентацията на г-н Мвели можете да видите ТУК.

Изказвания бяха направени и от г-жа Марияна Велкова, изпълнителен директор на ИАНМСП, г-н Цветан Симеонов, председател на БТПП, г-н Огнян Донев, председател на КРИБ и г-н Борислав Стефанов, изпълнителен директор на БАИ.
Страницата е редактирана последно на: 11.09.2012
Expo2025 Osaka
Matchmaking b2b connect
BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube