13.11.2012 Прессъобщение

П Р Е С С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 13 ноември 2012 г.

Четиринадесет български компании представят продукцията си

на Шестия словашки бизнес форум


Шестият словашки бизнес форум, който се провежда в гр. Нитра, беше официално открит днес от министър-председателите на България и Словакия – г-н Бойко Борисов и г-н Роберт Фицо. На тазгодишното издание на проявата нашата страна е партньор на Словакия. Българското участие във форума се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Словашкият бизнес форум се утвърди като динамична и гъвкава платформа за осъществяване на бизнес контакти между местни и чуждестранни партньори. Тази година в него участват над 80 фирми от 14 държави, сред които са и българските производители.

„Правителствата на България и Словакия работят активно за създаването на по-добри условия за развитие на бизнеса в двете страни”, заяви министър-председателят Бойко Борисов на откриването на форума. „Нашите държави от години провеждат активен диалог помежду си, подкрепят се. Сега трябва да успеем да предадем това доверие, за да се кооперират и представителите на бизнеса. Когато бизнесът усеща доверието и подкрепата, която оказват двете ни правителства, по-лесно взима решения за инвестиции, защото разчита, че дори и да възникнат проблеми, те винаги биха могли да се решат”, допълни г-н Борисов. В приветственото си слово министър-председателят на Словакия Роберт Фицо подчерта, че неслучайно тази година България е избрана за партньор, като страна с политическа, финансова и икономическа стабилност. „Двете правителства прилагат сходни практики, имат условия за добро взаимоизгодно сътрудничество и активно разговарят с представителите на бизнеса”, допълни той.

Бойко Борисов посети информационните щандове, организирани с подкрепата на ИАНМСП, на които 14 български фирми представят своята продукция. Участниците във форума проявиха подчертан интерес към нашите предприятия от секторите енергетика и машиностроене, химическа промишленост, ИКТ и хранително-вкусова промишленост. Предстои дегустацията на традиционни български продукти и участието на фолклорен състав.
Страницата е редактирана последно на: 13.11.2012
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube