3.10.2013 Прессъобщение


П Р Е С С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 3 октомври 2013 г.

Българско национално участие

на Международния панаир за храни и напитки ANUGA 2013

и търговска мисия до Германия

В периода от 5 до 9 октомври 2013 г. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира национално участие на българските компании в Mеждународния специализиран панаир ANUGA и търговска мисия до Кьолн, Германия.

ANUGA е една от най-големите специализирани международни изложби в областта на хранително-вкусовата промишленост, което се организира на всеки 2 години от 1924 г. В рамките на изложението се представят всички аспекти на ХВП индустрията – от мляко до риба, напитки и биопродукти, традиционни кулинарни технологии и иновационни решения за оборудване на заведения за обществено хранене. Тази година в панаира ще участват над 6 хиляди фирми от 100 държави.

Българските предприятия – изложители и посетители, ще представят богата гама хранителни продукти и напитки – млечни и месни продукти, замразени плодове и зеленчуци, плодови и зеленчукови консерви, безалкохолни напитки и вино, захарни, сладкарски изделия, биологични продукти, както и ще се запознаят с новите тенденции в производството и предлагането в областта на ХВП.

На два щанда с обща изложбена площ от 352 кв.м. в Изложбения център Koeln Messe своята продукция ще представят 37 български производители. За представителите на другите 15 български компании Агенцията организира търговска мисия с посещение на панаира и провеждане на двустранни срещи на място.

Всеки ден от 12 ч. в рамките на панаира българските участници ще провеждат дегустации, на които чуждестранните посетители ще могат да опитат традиционни български храни и напитки.

На 8 октомври 2013 г. от 11:00 ч. в зала „RheinSaal“ на изложбения комплекс ИАНМСП организира бизнес форум „Българската хранително-вкусова промишленост – традиции, качество и възможности за партньорство“. Събитието ще бъде открито от г-жа Анна Янева, заместник министър на икономиката и енергетиката, и г-н Бюрхан Абазов, заместник министър на земеделието. Във форума ще участват българските браншови организации, изложители на национални и индивидуални щандове, участници в търговската мисия, както и чуждестранни партньори и гости.

Националното участие на българските предприятия в международни панаири и търговски мисии се организират по проект № BG161PO003 – 4.2.01-0001 – „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, по който ИАНМСП е институционален бенефициент. Финансирането е от Европейския фонд за регионално развитие чрез ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013 г.

Български изложители в Международния панаир за храни и напитки ANUGA 2013

Участници в търговска мисия – Кьолн, Германия

 

 

За допълнителна информация:

Лана Мумджиева

старши експерт Връзки с обществеността

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

тел.: + 359 (0) 2 940 79 97

E-mail: l.mumdzhieva@sme.government.bg

 

 

 

 

 

 

 

Страницата е редактирана последно на: 04.10.2013
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube