8.10.2013 Прессъобщение


П Р Е С С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 8 октомври 2013 г.

 ИАНМСП представя българската хранително-вкусова промишленост в Германия

Днес, 8 октомври 2013 г., в зала „RheinSaal на изложбения комплекс Koeln Messe, Кьолн, Германия, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) провежда бизнес форум „Българската хранително-вкусова промишленост – традиции, качество и възможности за партньорство“. Събитието бе открито от г-жа Анна Янева, заместник-министър на икономиката и енергетиката, и г-н Бюрхан Абазов, заместник-министър на земеделието и храните.

 

Във форума участват българските браншови организации, изложители на национални и индивидуални щандове, участници в търговската мисия, както и чуждестранни партньори и гости.

В приветственото слово към участниците на форума заместник-министър Янева подчерта, че България е атрактивна като инвестиционна цел, перспективен пазар и надежден доставчик, което я прави ценен партньор. Данъчният и инвестиционен режим, в съчетание с наличието на квалифицирана работна ръка и най-ниските оперативни разходи в Европа, ни нарежда сред най-добрите дeстинации за инвестиции, допълни тя.

 

Бизнес форумът се провежда в рамките на най-големия Международен панаир за хранително-вкусова промишленост ANUGA 2013, на който своята продукция представят 37 български производители на два щанда с обща изложбена площ от 352 кв.м. Българските фирми представят богата гама хранителни продукти и напитки – млечни и месни продукти, замразени плодове и зеленчуци, плодови и зеленчукови консерви, безалкохолни напитки и вино, захарни, сладкарски изделия, биологични продукти.

 

За представителите на другите 15 български компании Агенцията организира търговска мисия с посещение на панаира и провеждане на двустранни срещи на място с немските партньори. Вчера нашите бизнесмени посетиха централния офис на концерна REWE Group в гр. Кьолн, където се запознаха с възможностите за осъществяване на сътрудничество с цел разпространение на техните продукти във веригите и магазините на обединението.

Двамата заместник-министри посетиха българския национален щанд и проведоха индивидуални разговори с всяка от фирмите изложители. Те се запознаха с дейността и проблемите, пред които са изправени производителите, обсъдиха възможностите за развитие и подобряване на политиките за насърчаване на малкия и среден бизнес в страната.

 

Националното участие на българските предприятия в международния панаир и търговската мисия се организират по проект № BG161PO003 – 4.2.01-0001 – „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, по който ИАНМСП е институционален бенефициент. Финансирането е от Европейския фонд за регионално развитие чрез ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013 г.

 

 

За допълнителна информация:

Лана Мумджиева

старши експерт Връзки с обществеността

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

тел.: + 359 (0) 2 940 79 97

E-mail: l.mumdzhieva@sme.government.bg

Страницата е редактирана последно на: 08.10.2013
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube