23.10.2013 Прессъобщение


П Р Е С С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 22 октомври 2013 г.

 20 български ИКТ компании участват в Международната специализирана изложба CEBIT BILIȘIM EURASIA 2013 в Истанбул

 В периода 24 – 27 октомври 2013 г. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира национално участие на българските компании в Международната специализирана изложба за информационни и комуникационни технологии Cebit Bilișim Eurasia 2013 в Истанбул, Турция.

В изложбения комплекс CNR Expo, на националния щанд № С02 в палата 4 с обща площ от 300 кв. м., своята продукция ще представят 20 български компании: 158 ООДВарна, Авилайт ООДПловдив, Арфид ООДСофия, ГенСофт ООДСофия, Едимит експорт и импорт ООДСофия, Експерт – М ООДВарна, Кабината БГ ООДСофия, Клауей ООДВелико Търново, Клок ООДВарна, Лирекс БГ ООДСофия, Мирчев Идеас ЕООДСофия, Ниърсофт ООДСофия, Нюмарк ООДВарна, Прим 41 ООДВарна, Риск Електроник ООДСофия, Р Консултинг ЕООДСофия, РФИД България ЕООДСофия, Сентър Майн ЕООДСофия, Степ Софт ООДСофия, Уеб Технолоджи ЕООДСофия.

На 25 октомври (петък) от 18:00 ч. в рамките на изложбата на българския национален щанд № С02 ще се проведе Ден на България под надслов „Българска ИКТ индустрия: различни, иновативни, успешни“, на който ще присъстват представители на правителството, партньори и други официални лица. Приветствия към гостите и участниците ще отправят г-н Георги Тодоров, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, г-н Юнал Тасим, заместник-министър на икономиката и енергетиката, и г-н Евгений Иванов, изпълнителен директор на Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия.

Изложението Cebit Bilișim Eurasia отдавна се е наложило като най-важният форум за информационни и комуникационни технологии в региона на Балканския полуостров и Близкия Изток, а динамичното развитие на турската икономика през последните години увеличава неговото значение. Събитието е много добра възможност за българските ИКТ компании да открият нови клиенти, търговски или технологични партньори, както и да се запознаят с най-новите тенденции в сектора.

Националното участие на българските предприятия в Международната специализирана изложба за информационни и комуникационни технологии Cebit Bilișim Eurasia 2013 в Истанбул, Турция, се организира по проект № BG161PO003 – 4.2.01-0001 – „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, по който ИАНМСП е институционален бенефициент. Финансирането е от Европейския фонд за регионално развитие чрез ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013 г.

За допълнителна информация:

Лана Мумджиева

старши експерт Връзки с обществеността

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

тел.: + 359 (0) 2 940 79 97

E-mail: l.mumdzhieva@sme.government.bg

Страницата е редактирана последно на: 23.10.2013
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube