29.11.2013 Прессъобщение


П Р Е С С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 29 ноември 2013 г.

 ИАНМСП провежда търговска мисия до Ханой

за български производители от сектор химия и фармация

 От 2 до 9 декември 2013 г. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира търговска мисия до Ханой, Виетнам, с участието на българските производители от сектор химия и фармация.

В състава на търговската мисия са включени представителите на 12 български компании:

„Боди – Бюти“ ЕООДПловдив, „Данс Фарма“ ЕООДСофия, „Еньо Бончев Продакшън“ ЕООДСофия, „Ива Трейдинг“ ЕООД Русе, „Икаров“ ЕООДПловдив, ЕТ „Кокона – Таня Калакунова“ – Смолян, „Масе Продакшън“ ООД – София, „Натурал козметик“ ЕООД – Пловдив, „Натюр бейс“ АД – Хрищене, обл. Стара Загора, „Про натюр“ АД – Хрищене, обл. Стара Загора, „Суперфиниш – 2000“ ООДПловдив, ЕТ „Христина – Христина Ганджулова“ – Костенец.

Сред участниците в търговската мисия са производители на фармацевтични и козметични препарати, на етерични масла и билкова козметика, на розово и лавандулово масло, козметика за бебета.

Търговската мисия се организира по Проект № BG161PO003–4.2.01-0001 „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, по който ИАНМСП е институционален бенефициент. Финансирането е от Европейския фонд за регионално развитие чрез ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013 г.

Със средствата на проекта Агенцията поема разходите за един представител от предприятие участник за: самолетен билет, вътрешен транспорт и трансфер, хотелско настаняване, отпечатване на каталог и логистика на място.

Българските мениджъри ще присъстват на откриването на Международното изложение Vietnam International Medical, Hospital & Pharmaceutical Exhibition в Ханой и ще посетят щандове на чуждестранни компании.

На 5 декември във Виетнамската търговско-промишлена палата ще се състои бизнес форум и двустранни срещи, след което участниците в търговската мисия ще посетят търговски борси за лекарства и козметични препарати. На следващия ден за представителите на българските компании е организирана среща в Министерството на здравеопазването на Виетнам, където те ще бъдат запознати с условията за сертифициране и внос на тяхната продукция и ще посетят фабрика за производство на лекарствени препрати.

В събота, на 7 декември, в Посолството на България в Ханой ще се проведе дискусионна работна среща на тема „Възможности за бизнес във Виетнам“.

 

За допълнителна информация:

Лана Мумджиева

старши експерт Връзки с обществеността

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

тел.: + 359 (0) 2 940 79 97

E-mail: l.mumdzhieva@sme.government.bg

Страницата е редактирана последно на: 29.11.2013
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube