21.01.2014 Прессъобщение

Днес, 21 януари 2014 г., в Мумбай се провежда Международен бизнес форум „България – Индия“. Събитието бе открито от заместник-министъра на икономиката и енергетиката г-жа Анна Янева, която отправи покана до индийските партньори да инвестират в България. В събитието участват Н. Пр. г-н Борислав Костов, Посланик на България в Индия, г-н Евгений Иванов, изпълнителен директор на Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), представители на български компании.

По време на събитието бяха представени бизнес климатът в България, инвестиционните възможности, отличните климатични и природни условия. От индийската страна подчертаха традиционно добрите контакти между двете държави от времето на Индира Ганди и желание за активно сътрудничество в нови условия.

ИАНМСП подписа Меморандуми за сътрудничество с Европейския съвет на търговските камари в Индия и Асоциацията на индустрията в Индия. В рамките на форума се провеждат двустранни срещи между български и индийски компании.

На Международната изложба за инженерни продукти India Engineering Sourcing Show (IESS) 2014, която се открива утре в Мумбай, с държавна подкрепа на националния щанд участват български производители. На IESS 2014 се представя продукция от следните сектори: индустриално оборудване и машини, поддоставки и инвестиционни продукти, модерни технологии и развойна дейност, компоненти за автомобилостроене. Това е най-значимото събитие в Индия за представените браншове, на което на площ от 11000 кв.м. участват над 500 изложители, а очакваният брой на посетителите е над 11 хиляди.

За допълнителна информация:

Лана Мумджиева

старши експерт Връзки с обществеността

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

тел.: + 359 (0) 2 940 79 97

E-mail: l.mumdzhieva@sme.government.bg

 
Страницата е редактирана последно на: 21.01.2014
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube