24.01.2014 Прессъобщение


П Р Е С С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 24 януари 2014 г.

 ИАНМСП провежда търговска мисия до Париж

за български производители от секторите мода, облекло и текстил

От 24 до 27 януари 2014 г. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира търговска мисия до Париж с участието на българските производители от секторите мода, облекло и текстил.

В състава на търговската мисия са включени представителите на 15 компании: „Агила 2000” ЕООД – София (изделия от рисувана коприна), „Антоан Вилл” ЕООД – Русе (шивашка дейност), „Дайра бижутерия и стил” ЕООД – София (производство на бижута от нескъпоценни материали), „Елитекс” ЕООД – Смолян (производство на облекло и допълнения за облекла), „И.Н.А.-Трейдинг” ООД – София (продажба на шевни машини, резервни части, консумативи и спомагателни материали), „Интер мода трейдинг” ООД – София (текстил и облекло), „Крис фешън индъстрийс” АД – Ловеч (производство на трикотажно и плетено облекло), „Макмълин-Соколов Груп” ЕООД – София (изработка на кожени и текстилни чанти, модни аксесоари), „Нова линия” ЕООД – Русе (производство на дамско облекло: ризи, блузи, поли, рокли), „Паро” ЕООД – Смолян (производство на зимно и спортно облекло), „Петър Щерев” ООД – Асеновград (производство на бебешко и детско облекло), „Пирин Трейдинг” ЕООД – Русе (производство на изделия от текстил), „Софи ВВ” ЕООД – София (производство на обувки), ЕТ „Ина-Цветелина Христова” – София (ръчно изработени изделия от керамика, бижутерия), „Яша – П” ЕООД – Ямбол (шивашка дейност).

Българските мениджъри ще присъстват на откриването на Международната специализирана изложба за мода Who’s Next 2014 в Париж, призната за една от най-значимите в Европа. Участниците в търговската мисия ще се запознаят със спецификата на подоготовка и участие в подобни прояви от своите колеги от десет други родни компании, които представят българската модна индустрия на национален щанд, организиран от ИАНМСП.

Представителите на бизнеса ще имат възможност да се запознаят със световните тенденции в областта на модата и дизайна, да установяват контакти с изложителите от цял свят, да анализират конкурентоспособността на нашата продукция и различни ценови сегменти на стоките от бранша.

В неделя, 26 януари 2014 г., ще се проведе работна среща в Посолството на България в Париж.

Търговската мисия се организира по Проект № BG161PO003–4.2.01-0001 „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, по който ИАНМСП е институционален бенефициент. Финансирането е от Европейския фонд за регионално развитие чрез ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013 г.

Със средствата на проекта Агенцията поема разходите за един представител от предприятие участник за: самолетен билет, вътрешен транспорт и трансфер, хотелско настаняване и логистика на място.

 

За допълнителна информация:

Лана Мумджиева

старши експерт Връзки с обществеността

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

тел.: + 359 (0) 2 940 79 97

E-mail: l.mumdzhieva@sme.government.bg

Страницата е редактирана последно на: 28.01.2014
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube