4.02.2014 Прессъобщение

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

 4 февруари 2014 г.

ИАНМСП организира Българо-беларуски бизнес форум в София


На 6 февруари 2014 г. (четвъртък) от 10:00 ч. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира Българо-беларуски бизнес форум. Събитието ще се проведе в Шератон София Хотел Балкан, зала „Средец“. Регистрацията на участниците ще започне от 9:30 ч.

Форумът ще бъде открит от г-н Красин Димитров, заместник-министър на икономиката и енергетиката, и г-жа Елена Купчина, заместник-министър на външните работи на Република Беларус. Приветствени слова към участниците на форума ще отправят г-н Евгений Иванов, изпълнителен директор на Агенцията за малките и средните предприятия, г-н Борис Смолкин, директор на Националния център по маркетинг и конюнктура на цените на Република Беларус. Бизнес климатът в страната и възможностите за инвестиции ще бъдат представени от г-н Светослав Младенов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Участниците ще се запознаят с дейността на Държавния комитет по стандартизация и техническо регулиране на митническия съюз на Беларус, Казахстан и Русия.

Целта на събитието е насърчаване на преките бизнес контакти между местни и чуждестранни фирми, представяне на икономическия потенциал на България на партньорите от Беларус и развитие на търговско-икономическите връзки в различни сфери.

В състава на беларуската делегация са представители на големи държавни компании от секторите: металургия, керамика, инженерингови проекти, електроника и електротехника, машиностроене, енергетика, строителство, хранително-вкусова промишленост, селскостопанска техника и др.

Бизнес форумът се провежда в рамките на IV-то заседание на Междуправителствената българо-беларуска комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество.

За допълнителна информация:

Лана Мумджиева

старши експерт Връзки с обществеността

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

тел.: + 359 (0) 2 940 79 97

E-mail: l.mumdzhieva@sme.government.bg
Страницата е редактирана последно на: 04.02.2014
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube