Българска бизнес делегация ще посети Пекин и Шанхай

В периода 26 – 30 април 2014 г. ще се проведе XV-та сесия на Българо-китайската междуправителствена смесена комисия за икономическо сътрудничество (СКИС) в Пекин и Шанхай, Китайска народна република. Председателят на българската страна на Смесената комисия е Красин Димитров, заместник-министър на икономиката и енергетиката.

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) е организатор на бизнес делегацията, която ще придружи заместник-министъра по време на посещението му в Китай. В нейния състав са включени представители на 14 български компании от секторите енергетика, хранително-вкусова промишленост, винопроизводство, строителство, финанси и инвестиции, транспорт, телекомуникации, месопреработвателна промишленост.

В рамките на посещението ще се проведат бизнес форуми, двустранни срещи между представители на български и китайски компании, семинар с участието на лектори от Европейския център за малките и средните предприятия в Пекин. В програмата на бизнес делегацията е предвидено посещение на развойния център на водещ китайски производител на комуникационна техника Huawei.
Страницата е редактирана последно на: 19.12.2014Сигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни: