Г-жа Мариета Захариева е назначена за изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия


Със Заповед № ЧР-Н-25 от 16.02.2015 г. на Министъра на икономиката г-н Божидар Лукарски, съгласувана с министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов, за изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия е назначена г-жа Мариета Захариева.

Г-жа Захариева има над десетгодишен управленски, маркетинг и административен опит в сферата на международните икономически отношения и бизнеса. Завършила е Колеж по „Бизнес и финанси“ към 2-ро СОУ „Академик Емилиян Станев“. Има бакалавърска степен по специалност „Финанси“ и магистърска степен по специалност „Маркетинг“ от Университета за национално и световно стопанство в София, както и по специалност „Финанси“ от Стопанска академия „Димитър Ценов“ в Свищов. Работила е на ръководни позиции в Първа инвестиционна банка и в Банка ДСК. Заемала е поста на изпълнителен директор на Асоциацията на българските износители. Има пет години академичен опит като преподавател в Нов български университет и в Международно висше бизнес училище – Ботевград. Участвала е в реализирането на редица европейски проекти и инициативи за подпомагане и насърчаване на бизнеса.

Мариета Захариева е силно национално ангажирана с отношение към развитието на българското общество, мотивирана е да работи за прилагане на ефективни мерки в подкрепа на българското предприемачество.
Страницата е редактирана последно на: 17.02.2015
Expo2025 Osaka
Matchmaking b2b connect
BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube