Български и виетнамски фирми се събират на форум в София


В рамките на официалното посещение в България на г-н Нгуен Тан Зунг, министър-председател на Социалистическа Република Виетнам, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, съвместно с Посолството на СР Виетнам организира Българо-виетнамски бизнес форум с провеждане на двустранни срещи. Събитието ще се проведе на 05 юни 2015 г. (петък) от 15:30 ч. в зала „Роял 3“ и зала „Средец“  на хотел „София Хотел Балкан“, гр. София. Целта на проявата е да се осигурят възможности за създаване на преки контакти между български предприятия и потенциални техни партньори от Социалистическа Република Виетнам за производствено коопериране, увеличаване обема на българския износ, за обмен на добри производствени и търговски практики и пр. Особено внимание бизнес визитата отдава на задълбочаване на търговско-икономическото и инвестиционното сътрудничество, практическата реализация на приетия от двамата президенти Нов модел на икономическо сътрудничество, мобилизиране на усилията и засилване ролята на българските и виетнамските делови среди за постигане на горните цели.

Министър-председателят на СР Виетнам г-н Нгуен Тан Зунг ще бъде придружаван от 80-членна бизнес делегация, представляваща 31 от най-големите виетнамски корпорации и фирми. В състава на виетнамската делегация са включени представители на виетнамските делови среди от следните области: банково дело, селско и горско стопанство, хранително-вкусова промишленост, дървообработване и производство на мебели, инфраструктура и строителство, енергетика и възобновяеми енергийни източници, текстил и облекло, електроника и електротехника, туризъм, недвижими имоти и др.

По време на форума ще бъде изнесена филмова презентация за инвестиционната среда в СР Виетнам, като основния фокус на събитието е насочен към насърчаване на директните контакти между българските и виетнамските делови среди и практическа реализация на приетия модел за икономическо сътрудничество между двете държави.

Форумът е част от мероприятията в сферата на търговско-икономическото и инвестиционно сътрудничество между двете страни, организирани за отбелязване на 65-тата годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и Виетнам през настоящата 2015 г. Българо-виетнамският бизнес форум се организира в изпълнение на проект „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013.

Дата и час на провеждане: 05 юни 2015 г., 15:30 часа.

Място на събитието: зала „Роял 3“ /етаж 1/ и зала „Средец“ /партер/  на хотел „София Хотел Балкан“, гр. София.

Страницата е редактирана последно на: 04.06.2015
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube