Форум, посветен на политиките в подкрепа на иновациите и ролята на научно-технологичните паркове, гр. София, 10-11.12.2015 г.

В периода 10-11.12.2015 г., по покана на българския президент г-н Росен Плевнелиев, на официално посещение в Република България е словашкият президент г-н Андрей Киска. Неговата визита в София е свързана с предстоящото официално откриване на първия Научно-технологичния парк в България. Словашкият президент ще бъде придружен от бизнес делегация от 50 представители на словашките бизнес среди от сферата на ИКТ услугите – кибер-сигурност, иновации, био агро технологии, земеделие, както и от представители на ВУЗ-ове и научни институти, Техническите университети в Братислава и Кошице, Словашката академия на науките, Словашката агенция за инвестиции и външна търговия и др.

Официалното откриване на Научно-технологичния парк е част от двудневен форум, който ще се проведе на 10 и 11 декември 2015 г. и включва провеждането на специализирани панели по политики и фондове в подкрепа на иновациите и предприемачеството, ИКТ и кибер сигурност, храни и биотехнологии, ролята на научно-технологичните паркове, научно-изследователска дейност и технологичен трансфер, бизнес инкубатори и пр.

В рамките на форума се предвижда на 10.12.2015 г. от 16.00 ч. да се проведе В2В сесия с двустранни срещи между словашките компании и заинтересовани български предприятия от посочените сектори.

Във връзка с гореизложеното, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия отправя покана към всички заинтересовани за участие на 10.12.2015 г. от 14.30 ч. в панел „Иновации в бизнеса“, сесия „ИКТ и Кибер сигурност“, сесия „Храни, науки за живота и биотехнологии“ и сесията с В2В срещи. Желаещите следва да заявят предварителен интерес, като изпратят попълнена приложената регистрационна форма най-късно до 09.12.2015 г. на е-mail адрес: s.zapryanova@sme.government.bg. Допълнителна информация за В2В срещите може да получите от Светла Запрянова, главен експерт в дирекция „Интернационализация на МСП“ на телефон 02/940 7975, а информация за двудневния форум е налична на интернет страницата на София Тех Парк – http://sofiatech.bg/.

Приложение: Програма, Регистрационна форма и Списък със словашките компании
Страницата е редактирана последно на: 06.12.2015
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube