Бизнес делегация, придружаваща министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министъра на икономиката Божидар Лукарски по време на посещение в Узбекистан, 24 – 26 февруари 2016 г.

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) има удоволствието да Ви информира, че Българската търговско-промишлена палата (БТПП) организира бизнес делегация, придружаваща г-жа Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството и г-н Божидар Лукарски, министър на икономиката на Република България, по време на тяхното посещение в Узбекистан, в рамките на четвъртата сесия на Смесената българо-узбекистанска междуправителствена комисия в периода 24 – 26 февруари 2016 г.

Външната търговия между България и Узбекистан през последните години се характеризира с многократното нарастване на българския износ, съставен от промишлени стоки, като медикаменти, козметика, машини и апарати. През 2014 г. стокообменът между двете страни отбеляза нарастване с 2.5 % спрямо 2013 г., като достигна 26,29 млн.щ.д., Българският износ нарасна с 3.4 %, а вносът отбеляза спад със 7.0 %.

Секторите от взаимен интерес, които ще определят и състава на бизнес делегацията, включват: строителство, хранително-вкусова и преработвателна промишленост, фармацевтична промишленост, транспорт и логистика, петролно-преработвателна промишленост, производство на медицинско и лабораторно оборудване и препарати и др.

Проектопрограмата на посещението предвижда провеждането на бизнес форум с двустранни срещи по интереси, организиран съвместно с агенция Узинфоинвест, партньор на Българската търговско-промишлена палата от 2012 г. Форумът ще се осъществи и със съдействието на Службата по търговско-икономически въпроси в гр. Ташкент и Посолството на България в Узбекистан.

По предварителни разчети разходите, свързани с посещението, ще възлязат на 3 100 евро, в които са включени: пътуване с чартърен самолет, настаняване и 2 нощувки в 4 звезден хотел, 1 вечеря за участниците в бизнес делегацията, вътрешен транспорт, туристическа обиколка, медицинска застраховка, виза, информационна брошура и организационна такса. При реализирането на икономии от пътуването, сумите ще бъдат възстановени на участниците.

Фирмите, които имат интерес да участват в състава на бизнес делегацията, следва да изпратят попълнена приложената регистрационна форма и копие от международен паспорт на електронна поща: irelations@bcci.bg както и да заплатят таксата за участие в срок до 4 февруари /четвъртък/ 2016г.

с банков превод

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

BIC код: UNCRBGSF

или в брой

на касата на БТПП,

ул. Искър 9, София.

 

IBAN: BG97 UNCR 7630 1200 3081 16 – сметка в евро

IBAN: BG25 UNCR 7630 1000 3081 19- сметка в лева

За повече информация относно бизнес делегацията моля да се обръщате към дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП на телефони: 8117 421 и 8117 489.

Приложение:

 
Страницата е редактирана последно на: 27.01.2016
Expo2025 Osaka
Matchmaking b2b connect
BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube