Българо-тунизийски бизнес форум, 16-19.02.2016 г., гр. София, България

Софийската търговско-промишлена камара организира Българо – тунизийски бизнес форум на 17 февруари 2016г. /сряда/. Форумът ще се проведе в хотел Даунтаун град София,  бул. „Васил Левски“ №27А, в зала 1 от 10:00 ч. Програмата на мероприятието включва – регистрация, официална част, кафе пауза/обяд и В2В срещи. На 17-ти вечерта е предвидена официална вечеря в ресторант Two Candles, с куверт  от 30 лева  (заплаща се на рецепцията на хотела в деня на събитието).

През последните години сътрудничеството между България и Тунис в областта на инвестициите и търговско-икономическите отношения не е развито на достатъчно високо ниво, което се предполага от икономическия потенциал на двете страни. Стокооборотът между двете държави е най-висок през 2013 г., когато възлиза на 252,7 млн.щ.д., но през 2014 г. и 2015 г. се наблюдава съществен спад като за първото полугодие на 2015 г. възлиза на 75,79 млн.щ.д. Основни стоки, които страната ни изнася за Тунис, са нефтени масла и масла от битуминозни минерали, пшеница и смес от пшеница и ръж, части, изключително или главно предназначени  за  уредите. Вносът от Тунис се състои предимно от отпадъци и отломки от мед, рафинирана мед и медни сплави, други изделия от цинк, печатни платки.

Във форума се предвижда да вземат участие Заместник-министърът на икономиката на България, г-н Любен Петров, Председателят на Софийската търговско-промишлена камара  г-н Георги Чернев, представители на Посолството на Тунис в Белград, представители на тунизийските фирми. Бизнес делегацията включва фирми от следните области: козметика, материали за строителството, туризъм, хранително вкусова промишленост, кинкалерия, образование и др.

Регистрацията на фирмите, желаещи да вземат участие в събитието, ще се извършва от 9,00 часа на рецепцията в хотел Даунтаун. Участието на форума е безплатно. Предвиден е превод –  български – френски език за официалната част.

За въпроси и подробности относно събитието може да се обръщате към г-н Емил Макаров на телефон 0888 908 860 или e-mail emomakarov@yahoo.com .
Страницата е редактирана последно на: 01.03.2016
Expo2025 Osaka
Matchmaking b2b connect
BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube