Бизнес инкубатор ще се прави във Враца

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) съвместно с община Враца работят по проект за създаването на бизнес инкубатор в града. Това обяви кметът на Враца Калин Каменов при откриването на конференцията „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.“, която се проведе в хотел „Хемус“ в града и се организира от агенцията. Идеята е, чрез инкубатора да се насърчава развитието на бизнеса в региона. Каменов увери присъстващите представители на над 50 фирми, че в лицето на местната управа имат сериозен партньор и подкрепа при осъществяването на проекти. „Смятам, че добрата комуникация между агенцията и бизнеса може да доведе до създаването на по-благоприятни условия за предприемачите и развитие на бизнес средата във Враца и региона“, заяви Каменов.

„Ръководството на Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия има заявен изключително голям интерес за подкрепа на региона на Враца“, каза Владимир Пенов, експерт в отдел “Комуникация и повишаване конкурентоспособността на МСП” в ИАНМСП. Той представи дейността на агенцията пред местните компании. Експертите Ивайло Божинов и Свилен Еленков разясниха възможностите за кандидатстване с проекти по Национален иновационен фонд и финансирането и подкрепата на starup-фирми.

Партньори на конференцията са СИБАНК и „Майкрософт България“. Банката представи финансовите инструменти в подкрепа на малкия и среден бизнес по линия на програма COSME в България. Програмата за конкурентоспособност на предприятията и на малките и средните предприятия (COSME) е механизъм на ЕС за финансиране на МСП с подкрепата на Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), чрез който Европейската комисия и Групата на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) осъществяват Плана за инвестиции за Европа (бел. ред. – Плана „Юнкер“).

„Майкрософт България“ представи новата програма „Модерният бизнес“ (www.moderenbiznes.bg), която е насочена към инвестиране в по-добрата конкурентоспособност, гъвкавост и ефективно управление на бизнеса за малките и средни предприятия. Програма „Модерният бизнес“ дава възможност на МСП да се възползват от безплатно внедряване на Office365.

Събитието се организира от регионалния представител на ИАНМСП Цветан Ангелов, към който бизнесът от региона на Враца може да се обръща за съдействие и информация.
Страницата е редактирана последно на: 18.02.2016
Expo2025 Osaka
Matchmaking b2b connect
BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube