Малките и средни предприятия са приоритет за община Плевен

Малкият и среден бизнес е приоритет за община Плевен, обяви Георг Спартански, кмет на Плевен по време на конференция „Подпомагане на малките и средните предприятия през 2016 г.“, която се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Областния информационен център в града. На конференцията бяха представени новите практики на агенцията и възможностите за подобряване на комуникацията между държавата и бизнеса, както и за прилагане на активни мерки за насърчаване на предприемачеството. Областният информационен център пък разясни възможностите за финансиране на проекти на бизнеса от Европейските структурни и инвестиционни фондове през 2016 г.

Възможности за установяване на бизнес контакти са основно панаирите и изложенията, заяви зам-директорът на ИАНМСП Никола Стоянов. От тази година агенцията предвижда самоучастие за фирмите на международни панаири. Така бизнесът прецизира своето представяне и ще бъде по-взискателен към нас, подчерта Стоянов.

Банка ДСК представи възможностите за достъп до финансови инструменти в подкрепа на малкия и среден бизнес. Тя лидер по доверие сред потребителите на финансови услуги у нас и умело съчетава традиции с постоянно обновление. Освен утвърден лидер в банкирането на дребно, в последните няколко години Банката се наложи и като надежден партньор на бизнеса. На всички компании от сегмента на корпоративния и малък и среден бизнес в страната, Банка ДСК осигурява високо ниво на обслужване в специализирани бизнес центрове, където чрез индивидуален подход на клиентите се предлага пълна гама от банкови продукти и услуги и финансови решения, съобразни с профила на компанията. Специализираните бизнес центрове на Банка ДСК предлагат всички улеснения на съвременното банкиране за бизнеса и са разположени на ключови места в по-големите градове в България, за да гарантират лесен достъп и бързо обслужване.

„Майкрософт България“ презентира новата програма „Модерният бизнес“, която е съвместна с ИАНМСП и е насочена към инвестиране в по-добрата конкурентоспособност, гъвкавост и ефективно управление на бизнеса за малките и средни предприятия. Програма „Модерният бизнес“ дава възможност на МСП да се възползват от безплатно внедряване на Office365.

Конференцията се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия и е част от националната информационна кампания „Успешни заедно”. Тя се провежда съвместно с Областния информационен център в Плевен.
Страницата е редактирана последно на: 30.03.2016
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube