Огромен интерес се появи към българска козметика на изложение в Италия

Български козметични компании отчитат огромен интерес към козметиката си по време на световното изложение COSMOPROF 2016 в Болоня, Италия. Той е насочен основно към продукти от роза, пасти за зъби, боя за коса, шампоани и др. Фирмите са намерили нови партньори за износ на стоките. На българския национален щанд от 72 кв. м участваха 8 компании, който се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

COSMOPROF BOLOGNA е една от най-големите световни изложби за парфюмерия, козметика, салони за красота, фризьорство, грим и оборудване за козметични и фризьорски салони, опаковки, СПА салони, маникюр. COSMOPROF представя ежегодно най-интересните нови продукти и идеи във всички сектори на индустрията за красота, обединяващи наука и въображение, дизайн и технологии, модерни тенденции и традиции. Провежда се ежегодно от 49 години насам. На обща изложбена площ от 90 000 кв. м. участие взеха над 2 500 изложители, като е посетителите са надхвърлили 250 000 от цял свят. Сред участниците на българския щанд са „СТС Козметикс“ ООД, поделение на „СТС Холдинг Груп” ООД. Тя произвежда пасти за зъби, шампоани, боя за коса и др. Фирмата има търговски контакти с над 20 държави.

„Камко“ ООД представи парфюмерийни и козметични стоки. Фирмата работи с Франция, Испания, Полша, Италия, САЩ, Южна Корея и Китай. „СОЛИДО КОЗМЕТИКС“ показа продукти за грижа за косата. Тя разширява производството и търговията си, като покрива цялата територия на България и редица чуждестранни пазари. „Роза Импекс“ ООД заложи на традиционните си продукти от роза, познати на нашия и чуждите пазари. „Кокона Козметикс“ представи над 69 свои изделия, сред които шампоани и маски, хигиенни продукти, за личната хигиена  и козметника за бременни жени.

„Дори Лукс“ ООД е семейна фирма, която развива своята дейност в производството на пълна гама декоративна козметика със запазена търговска марка Dory Cosmetics. Продуктите са специално разработени в утвърдени европейски лаборатории с подбрани рецептури и компоненти от световни лидери в доставките на суровини. „Амрита“ ООД показа разработката и производството на висококачествена козметика за професионална употреба и домашна грижа. Компанията е партньор на едни от най-големите и специализирани козметични и СПА центрове в България. От 2005 г. редица продукти на Лаборатория “Амрита” се изнасят за страни като Великобритания, Кипър, Естония, Украйна, Македония и др.

„Леа 1“ ЕООД произвежда марката Casyopea® – козметични продукти, сапуни и свещи, които са ръчно направени.
Страницата е редактирана последно на: 31.03.2016
Expo2025 Osaka
Matchmaking b2b connect
BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube