Агенцията подкрепи 23 фирми за участието им в MachTech & InnoTech Expo

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) тази година подкрепи 23 български фирми да участват на изложението MachTech&InnoTech Expo. Това обяви зам.-изпълнителният директор на агенцията Никола Стоянов при откриването на събитието, чийто начален официален старт бе даден от министъра на икономиката Божидар Лукарски. Силната индустрия създава необходимосттта от нови мощности и има изключителна роля във въвеждането на иновативни технологии, коментира Лукарски. Неслучайно ръстът на чуждестранните инвестиции за миналата година е 23%. Софтуерните приложения, големите бази данни, облачната инфраструктура, онлайн управлението влияят изключително бързо на развитието на икономиката. Затова министерството на икономиката стимулира развитието на малкия и среден бизнес с европейско финансиране и по-добри кредитни условия.

Изложенията за индустриална техника MachTech&InnoTech Expo и за измервателни системи БУЛКОНТРОЛА са ключови за сверяване на часовниците на малките и средните предприятия с развитието на технологиите, подчерта Лукарски. Тази година на изложенията участват 40% повече български компании, повече от половината са новите фирми, коментира управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов. На откриването присъства и председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев.

През 2016 г. на MachTech&InnoTech Expo иновациите са свързани главно с автоматизирането, роботизирането, цифровизацията на процесите в индустрията, с напредъка на приложенията в индустриалния софтуер. На 6 април ще се проведе Иновационен форум – Design Driven Innovation. На 7 април компаниите ще могат да се включат в традиционните двустранни бизнес срещи между български и чуждестранни фирми за технологичен трансфер, възможности за партньрство и общо участие в европейски проекти. Инициативата се подкрепя от Българската стопанска камара и Enterprise Europe Network.

 
Страницата е редактирана последно на: 05.04.2016
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube