Първата дигитална инфраструктура ще подпомага българската икономика

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) разработва проект за създаването на първата дигитална инфраструктура на българската икономика. Това обяви изпълнителният директор на агенцията Мариета Захариева при откриването на Webit Festival 2016 в София. Това ще бъде иновативна и високотехнологична платформа за подпомагане работата и развитието на малките и средните предприятия, както в България, така и в чужбина. В нея ще има единен централизиран дигитален информационен регистър за работещите фирми, подчерта Захариева. Чрез платформата ще се предоставят технологични инструменти за осигуряване на повече пазари и по-голям ръст на износа на компаниите. Тя ще включва категоризиране на българските малки и средни предприятия по индустрия, големина, произвеждани стоки и услуги, капацитет, пазари на реализация, индустриална сертификация. В нея ще бъдат създадени профили на българските малки и средни предприятия и на съществуващите и потенциалните бизнес партньори.

Платформата ще поддържа актуална информация за условията за участие на българските компании в единния европейски пазар, достъп до чужди пазари и изисквания на европейското законодателство. Ключова роля ще имат обратната връзка от инвеститори за сключени и изпълнени сделки, референции за качество на изпълнените договори, реални внедрени и развити иновации и научни изследвания.

ИАНМСП ще представи официално първата дигитална инфраструктура на българската икономика утре в 15 ч. на Webit на организирания от агенцията Bulgarian Digital Economy Summit.
Страницата е редактирана последно на: 19.04.2016
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube