България спечели награда за иновативен продукт в Китай

България спечели награда за иновативен продукт на най-голямата специализирана изложба в областта на хранително-вкусовата промишленост в Азия – SIAL China 2016 в Шанхай. Продуктът е био оцет, произведен от пчелен мед на фирма „Веда“ – Плевен. Номинацията е сред 365 регистрирани участника на изложбата.

Страната ни се представя с национален щанд от 150 кв. м. Българското участие е представено от „Апитрейд“ ЕООД (производство на натурален пчелен мед), „Арониада-агро“ ЕООД (производство на натурален сок от арония), „Българска Винена Компания“ ЕООД (производство на вина и спиртни напитки), „Вила Ямбол“ ЕАД (производство на вина и спиртни напитки), „Веда“ ООД (производство на оцет), „Винзавод“ АД (производство на вина и спиртни напитки), „Джем и джем“ ООД (производство на плодово-захарни консерви желета, джемове, конфитюри, сладка и др.), „Карнобатплод“ АД (производство на консервирани зеленчуци и компоти), „Кондов Екопродукция“ ЕООД (производство на млечни продукти), „Пирин Спринг“ АД (производство на натурална минерална вода), „Рам Комерс“ ООД (производство на натурален пчелен мед), „Си Комерсиал 7“ ЕООД (производство на шоколадови и захарни изделия), „Цима-99“ ООД (производство на конфитюри, сладка, мармелади, десертни сосове, боров екстракт и др.), „Фрукто Сливен“ АД (консервирани плодове и зеленчуци), „Филикон 97“ АД (консервирани плодове и зеленчуци, сокове и др.).

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) финансира частично участието на български фирми в SIAL China 2016, в рамките на оборудван национален щанд, като поема 80% от разходите за наем на изложбена площ и цялостно изграждане на конструкцията на щанда.

Представянето на страната ни бе официално открито от генералния консул на България в Шанхай Димитър Абаджиев. Фирмите бяха посетени от Рафаел Хименез, консултант от Европейския център за малки и средни предприятия в Пекин, който им представи възможностите за навлизане на произвежданите от българските компании продукти на китайския пазар. Страна – партньор на изложбата е Полша. Българският щанд бе посетен още от полския министър на земеделието, който опита сирене и кашкавал.
Страницата е редактирана последно на: 05.05.2016Сигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни: