Бизнесът в Сливен се запозна с възможностите на стартъпите

Заместник-кметът по икономическо развитие на община Сливен инж. Стоян Марков участва в конференция на тема “Как да правим бизнес-предприемачество и “Start up”?”, която се проведе в общинската зала “Май” и беше организирана от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Темата на конференцията е много актуална в настоящия момент, когато са стартирали и предстои да стартират нови програми в подкрепа на бизнеса, свързани с модернизация, иновации и нови работни места, заяви Марков.

С периодичните срещи, които организираме заедно с Агенцията, насочени към местния бизнес и младите хора, искаме да покажем, че новият управленски екип в общината желае да отвори нова страница в отношенията с бизнеса и да предизвика инвеститорски интерес, допълни той. Зам.-кметът изрази надежда, че след това събитие всеки от тях ще си тръгне с нова бизнес идея, която ще пожелае да реализира в бъдеще.

На конференцията бяха обсъдени начините за финансиране на стартиращи компании, бяха представени примери за успешен стартиращ бизнес, стъпките от бизнес идея до успешен бизнес модел и др. Лектори бяха представители на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE). Участие взеха заместник-областният управител Веска Вълчева, Тодор Иванов, регионален представител на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия за области Сливен, Ямбол и Бургас, представители на бизнеса, млади хора с бизнес идея, която предстои да бъде реализирана, и др.Стоян Марков представи проект на Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение в Община Сливен и издаване на сертификат клас В, който е качен на сайта на Общински съвет – Сливен. На предстоящата сесия на местния парламент предстои нейното гласуване и приемане. Инж. Марков посочи, че до момента няма предложени и приети подобни нормативни документи от местната власт.
Страницата е редактирана последно на: 25.05.2016
Expo2025 Osaka
Matchmaking b2b connect
BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube