Малките и средните предприятия на България и Бангладеш ще си партнират

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева подписа меморандум за сътрудничество с директора на Фондацията на малките и средните предприятия на Бангладеш Сафикюл Ислам. Това стана в Министерския съвет в присъствието на премиерите на двете страни. Меморандумът ще подпомогне развитието на икономическото сътрудничество между България и Бангладеш. Като признават стратегическото значение на развитието на малките и средните предприятия за повишаване на заетостта, икономическата и социалната стабилност, страните се договарят да подпомагат предприятията от съответните държави да установят и поддържат различни форми на сътрудничество.

ИАНМСП и Фондацията на малките и средните предприятия на Бангладеш ще бъдем партньори, като предоставяме реални възможности за разширяване на бизнес контактите, заяви Мариета Захариева. Двете страни поемат задължения за подпомагане на бизнеса чрез: обмен на информация за законодателството в областта на търговско-икономическата дейност, насърчаване установяването на преки контакти, реализация на инвестиционни проекти и създаване на смесени предприятия, обмен на опит и на специалисти.

Двете организации ще си сътрудничим при организиране на мероприятия в услуга на предприятия като размяна на посещения на предприемачи, организиране на участието им в бизнес форуми и семинари, търговски панаири, изложения и други промоционални дейности, каза Сафикюл Ислам.
Страницата е редактирана последно на: 20.05.2016
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube