Изпълнение на проекти по програма Евростарс 2

Уважаеми кандидати по програма Евростарс 2,

С цел подпомагане на повече предприятия, които възнамеряват да участват в реализирането на иновационни проекти по програма Евростарс 2, бяха извършени промени по отношение на размера на субсидията, предоставяна на българските участници. Годишният бюджет на НИФ за подпомагане на българските участници в програма Евростарс 2 възлиза на 500 000 евро, като считано от януари 2016 г. максималната помощ, която фондът предоставя за изпълнението на проект по програма Евростарс 2, е 100 000 евро за български участник.

Поради големия интерес към програмата и увеличаващия се брой български участници, спечелили проекти по програма Евростарс 2, към момента средствата за подпомагане на одобрени проекти са ограничени.

Във връзка с предстоящата 5-та сесия на програма Евростарс 2, ИАНМСП ще извършва всички необходими административни проверки за съответствие на българските кандидати, без да поема ангажименти за предоставяне на субсидии по предстоящите  проекти с българско участие по програма Евростарс 2.

Обсъждат се мерки за увеличаване на бюджета, за което ще бъдете своевременно информирани на интернет страницата на Агенцията.

Във връзка с инициатива Еврика и Дунавската инициатива, Ви информираме, че ИАНМСП напълно подкрепя българското участие в проекти по тези инициативи, но няма възможност да финансира проектите.

 
Страницата е редактирана последно на: 08.06.2016
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube