Българска компания подписа договор за износ на млечни продукти в Китай

Българската компания „Бор Чвор“ подписа споразумение за износ на млечни продукти в Китай с Ningbo Free Trade FUDI Development company unlimited. Това стана в рамките на втората министерска конференция и изложение по въпросите на търговско-икономическото сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) в гр. Нинбо. Българският млекопреработвател произвежда кисело и прясно мляко, сирене, кашкавал, масло, плодови млека. Китайската компания получава ексклузивитет да продава продуктите на „Бор Чвор“ на целия пазар. На церемонията присъстваха Владимир Туджаров, главен секретар на Министерството на икономиката, българският консул Марин Димитров, СТИВ Пекин Стоян Николов и Валя Александрова, съветник на министъра на икономиката. От китайска страна присъстваха кметът на Нинбо,  правителствения главен секретар, който е и първи заместник на кмета на Нинбо и правителствения ръководител импорт – експорт за Китай.

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) участва в международната изложба на стоки от страните от Централна и Източна Европа (China–Central Eastern European Countries Investment and Trade Fair), която се провежда от 8 до 12 юни 2016 в гр. Нинбо, Китай. На българския щанд се представят 25 компании със стандартни щандове. Изложбата се организира от Министерството на търговията на Китай и съпътства Конференцията на министрите на икономиката и търговията на страните от Централна и Източна Европа и Китай в гр. Нинбо, провинция Джъдзян, Китай. Целта е запознаване на китайските делови среди с продукцията от страните от Централна и Източна Европа, с възможностите за взаимни инвестиции, коопериране, технологично сътрудничество и търговия. С потенциал за износ и широко присъствие на китайския пазар са стоки, които са традиционни за България и с които тя е известна на пазарите в Азия като български вина и храни, мляко и млечни продукти, козметични продукти и етерични масла, розово масло, машиностроителна продукция, продукти на химическата промишленост и др.

Перспективни области са електрониката и електротехниката, информационните технологии и научно – изследователската и развойната дейност, машиностроенето, автомобилостроенето, хранително-вкусовата промишленост, селското стопанство, фармацевтиката, текстилната промишленост и др.

Сред българските участници на изложението са следните компании:

 

1.КАТАРЖИНА ЕСТЕЙТ ЕООД

2.ЗАХАРНИ ЗАВОДИ ТРЕЙД ЕАД

3.ДАМАСЦЕНА ЕООД

4.БЕТЪРХАЛФ 1968 ЕООД

5.ПОБЕДА АД

6.ЦИМА 99 ООД

7.КАМКО ЕООД

8.МАСЕ ПРОДАКШЪН ООД

9.ЛВК БРЕСТОВИЦА

10.ПРО НАТЮР АД

11.КОКОНА-ТАНЯ КАЛАКУНОВА ЕТ

12.РАМ КОМЕРС ООД

13.БОР ЧВОР ЕООД

14.ОЛИНЕЗА ООД

15.ТЕЙКА ЕООД

16.МИС КОМФОРТ ЕООД

17.РОЗ ВАЛЕЙ ТУР ООД

18.ВЕДА ООД

19.СЛАДЪК ПЪТ ООД

20.ЕВРОЮНИКО ЕООД

21.БААМ БЮТИ ООД

22.ИКАРОВ ЕООД

23.БЪЛГЕРИЪН РОУЗ КУИЙН ООД

24.ОМНИТЕЛ ООД

25.АРОНИАДА АГРО ЕООД
Страницата е редактирана последно на: 27.09.2016
Expo2025 Osaka
Matchmaking b2b connect
BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube