Българо-узбекски бизнес форум, 27.06.2016, гр.София

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия организира българо – узбекски бизнес форум на 27 юни 2016 г. /понеделник/ от 10:00 часа.

Форумът ще се проведе в зала „Света София“ на хотел Света София на ул. Пиротска №18.

Между Република България и Република Узбекистан съществуват дългогодишни добри търговско-икономически отношения. Външната търговия между България и Узбекистан през последните години се характеризира с многократното нарастване на българския износ, съставен от промишлени стоки, като медикаменти, козметика, машини и апарати.  Въпреки това през 2015 г. стокообменът между двете страни отбеляза намаление с 22.0% спрямо 2014 г., българският износ отбеляза спад с 23.5%, а вносът – с 3.8%.

България може да разшири своя износ за Узбекистан на широка гама стоки от областта на: селското стопанство – техника за обработка на земите и събиране на реколтата, техника и технологии за преработване на произведената селскостопанска продукция, като линии за преработка, сушене и консервиране на селскостопанска продукция; хранително-вкусовата промишленост; фармацевтичната; парфюмерийната и козметична промишленост; текстилна промишленост – качествени мъжки и дамски облекла от среден и по-висок клас, със собствена утвърдена марка, обувната промишленост – качествени мъжки и дамски обувки, машиностроенето – подемно-транспортни машини, електро- и мотокари, резервни части и оборудване за тях селскостопански машини.

За активизиране на икономическия обмен следва да се засилят двустранните търговско-икономически връзки на равнище отделни фирми и използването на разнообразни форми на сътрудничество – изложби, панаири, бизнес-форуми, презентации и др.

В рамките на форума се предвижда провеждане на двустранни бизнес срещи между компании от Узбекистан и заинтересовани български предприятия от следните сектори:  хранително-вкусова промишленост –  производство на вина и алкохол, млекопреработвателна промишленост, сокове и други, текстилна промишленост – трикотажни изделия, прежди, памучни платове, хавлиени тъкани и изделия от тях и други.

Фирмите, които имат желание за участие, следва да изпратят попълнена регистрационна форма най-късно до 24 юни 2016 г. на e-mail: е.ivanova@sme.government.bgУчастието на форума е безплатно.

Приложение: Регистрационна форма, Списък на узбекските фирми
Страницата е редактирана последно на: 22.06.2016
Expo2025 Osaka
Matchmaking b2b connect
BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube