Национално участие в Международния панаир за МСП в Китай (CISMEF), в периода 10-13.10.2016 г. в гр. Гуанджоу, Китай, Краен срок за кандидатстване: 8 юли 2016 г.

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/ е определена за член на Бизнес-съвета Китай-Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Целта е изграждане на нова платформа за взаимно изгодно сътрудничество, която да послужи като нов инструмент за задълбочаване контактите между Китай и ЦИЕ и допринесе за реализиране стратегическата програма за сътрудничество на ЕС – Китай 2020.

Във връзка с гореизложеното Агенцията има удоволствието да Ви покани да вземете участие в Международния панаир за МСП в Китай (CISMEF), който ще се проведе в периода 10-13.10.2016 г., в гр. Гуанджоу, Китай – www.cismef.com.cn. Провинция Гуандун е разположена в Южен Китай, граничи с провинциите Фудзян, Дзянси, Хунан, Гуанси, Хайнан и със специалните административни райони Макао и Хонконг. През последните години Гуандун се превърна в една от икономически най-добре развитите провинции на Китайската народна република (КНР). Официалната статистика определя населението на Гуандун на над 80 млн. души. Така провинцията заема 4-то място в списъка на най-гъсто населениете и е една от най-богатите китайски провинции. По показателя БВП тя превъзхожда всички останали.

CISMEF се провежда в POLY World Trade Center и е едно от големите многопрофилни търговски изложения в КНР, организирано с подкрепата на Министерство на индустрията и информационните технологии, Държавната администрация за индустрия и търговия, както и Провинция Гуандун.

Последното издание на CISMEF през 2015 г. се проведе на обща площ от 100 000 кв.м., като 20 000 кв.м. площ е с международно участие. Участие са взели над 3 000 компании от 31 китайски провинции, както над 20 чужди държави включително Южна Корея, Малайзия, Япония, Тайланд, Русия, Хонг-Конг и други. Общата стойност на реализираните сделки вследствие на участието възлиза на над 2 млрд. евро, като обхваща 324 договорени проекта и 319 бъдещи проекти. В предстоящото издание на изложбата страни-партньори са Кот д’Ивоар и Индия.         Очакванията на организаторите са панаира да бъде посетен от над 200 000 посетители, включително 97 200 търговци от 86 държави.

По време на 13-тото издание на CISMEF е планирано да бъдат проведени 50 съпътстващи прояви, включително форуми, двустранни бизнес срещи, промоционални прояви, тематични уъркшопи и обучения. Целта на изложбата е запознаване на китайските делови среди с продукцията от страните от Централна и Източна Европа, с възможностите за взаимни инвестиции, коопериране, технологично сътрудничество и търговия.

Изложбата е от общ характер и секторите, които могат да бъдат представени са ХВП, козметика, текстил и облекла, обувки, шапки, чанти, играчки, занаяти, медикаменти, домакински електроуреди, електроника, информационни технологии, машини и оборудване, мебели, осветителни тела, керамика, строителни материали, услуги и други.

Китайската страна предоставя на всяка държава-участник безплатно стандартно оборудвани щандове, осигурява безплатна реклама на националното участие и оказва съдействие при участие в съпътстващите прояви.

Условията за участие на националния щанд на 13-тото издание на CISMEF са следните:

1.          Агенцията организира колективното участие на български предприятия на националния щанд като предоставя на всеки участник:

 • Стандартно оборудван изложбен щанд от 9 кв.м. (3,00м х 3,00м), подово покритие, разделителни стени, табела с името на фирмата, 1 бр. маса за преговори, 2 бр. стола, 1 бр. кошче за отпадъци, 2 бр. луминисценти лампи и 1 бр. контакт);
 • Консумативи (ток, почистване и др.);
 • Рекламиране на участието;
 • Съдействие при издаване на китайска виза;
 • Съдействие при участие в съпътстващите прояви.

2.          Одобрените фирми за участие следва да поемат всички други разходи, както следва:

 • Заявено допълнително оборудване и услуги свързани с участието, извън гореописаните;
 • Спедиция, митническа обработката и застраховка на експонатите;
 • Командироване и пребиваване на представител/и от предприятието (виза, пътни, дневни, квартирни, медицинска застраховка);
 • Застраховка на представителите на предприятието и експонатите.

Допустими до участие в 13-тото издание на CISMEF са предприятия, които:

 1. Подали Заявка за участие в организираната от ИАНМСП международна проява.
 2. Притежават Удостоверение по чл.87, ал.6 от ДОПК за липса на публични задължения по чл. 162, ал.2, т.1 от ДОПК към държавата със срок на валидност до 6 месеца и актуално към момента на кандидатстване.

Кандидатстването за участие на националния щанд на 13-тото издание на CISMEF се извършва чрез:

 1. Заявка за участие (по образец и в оригинал). Документа следва да бъде подаден в срок, подписан от представляващия предприятието или изрично упълномощено от него лице с представено копие на нотариално заверено пълномощно и подпечатан с печата на предприятието;
 2. Удостоверение по чл.87, ал.6 от ДОПК за липса/наличие на публични задължения по чл. 162, ал.2, т.1 от ДОПК към държавата със срок на валидност до 6 месеца  и валидно към датата на подаване на документите за кандидатстване. (в оригинал или заверено копие с текст „Вярно с оригинала”, подпис на представляващия и печат на предприятието).

След одобрение на предприятието-кандидат, ИАНМСП ще уведоми с официално писмо фирмите – участници в 13-тото издание на CISMEF.

При интерес за участие в изложбата, най-късно до 08.07.2016 г. /петък/, предприятието може да подаде изискуемите документи по един следните начини:

 • лично в деловодството на ИАНМСП или да ги изпратят по куриер в срок до 17:30 часа на      8 юли 2016 г. на адрес: 1000 София, ул „Леге” № 2-4 или
 • да изпратят документите за кандидатстване, подписани с електронен подпис на e-mail:

office@sme.government.bg в срок до 24:00 часа на 8 юли 2016 г.

Документи, подадени в деловодството на ИАНМСП след крайния срок за кандидатстване 08.07.2016 г., нe се разглеждат. При подаване по пощата или чрез куриер важи датата на получаване в деловодството на ИАНМСП.

За допълнителна информация може да се обръщате към следните експерти на ИАНМСП:

Лица за контакт Телефон E-mail:
Мирела Тасева 02/ 940 79 83 m.tasseva@sme.government.bg
Тереза Мутафова 02/ 940 79 88 t.mutafova@sme.government.bgСтраницата е редактирана последно на: 27.07.2016
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube