Мариета Захариева участва в кръгла маса “Икономика на светло”

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева участва в международна кръгла маса „Икономика на светло“, организирана от Асоциацията на индустриалния капитал в България. В момента България е една от най-добрите в Европа в борбата с контрабандата на цигари, което води с милиарди повече приходи в бюджета, заяви премиерът Бойко Борисов. С огромни усилия, но с волята на няколко министри успяхме да съберем екипи между ведомствата, заедно с прокурори, които да знаят какво се прави, информационните масиви се свързаха и работата започна. Смятайте каква мощна система за контрабанда има, но нашите хора успяха да се справят добре, отчете Борисов.

Направихме така, че за да внасяш месо – трябва банкова гаранция. Същото е и при горивата – плати и внасяй, като продадеш, ти връщаме парите, посочи Борисов. Същото е и при туризма. Премиерът се спря и на законодателната програма на НС в тази сфера и заключи, че правителството има цялата воля, за да докара тази борба докрай.

От това, което чух, и при осъзнатите проблеми и мерки, можем да изкараме икономиката на светло. Мога да ви гарантирам, че в това отношение няма да има никакво отстъпление. Надявам се до края на годината да бъдем с по-добри приходи, защото всеки иска нещо- пенсии, заплати и всеки за себе си си е най-важен”, заключи Борисов.
Страницата е редактирана последно на: 27.09.2016
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube