Публикация в bgpredpriemach.com

България ще предлага козметика и храни в Дубай

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева се срещна с Саед Алавади, изпълнителен директор на държавната агенция Дубай Експортс в рамките на провеждащия се в София бизнес форум „България – Обединени арабски емирства“. Тя заяви, че България може да представи храни, козметика и ИКТ технологии на пазара в ОАЕ. Страната ни увеличава износа на стоки и услуги за арабските страни, като българските малки и средни фирми търсят съвместни партньорства, подчерта Захариева.

Саед Алавади посочи, че компаниите в ОАЕ нямат достатъчно информация за България. Той предложи да се сформира българска бизнес делегация, която да посети Дубай с цел запознаване на местните предприятия с възможностите, които предлага страната ни. Дубай Експортс е местната държавна агенция, която отговаря за насърчаването на малките и средните предприятия, чуждите инвестиции, търговията, износа, лицензирането за започване на бизнес, контрол и защита на потребителите. Дубай проявява интерес към иновациите и български компании могат да предлагат такива на местния пазар, каза Саед Алавади.

ИАНМСП организира през ноември 2016 г. национално участие на български производители на текстил и облекла в специализираната изложба в Дубай – International Apparel and Textile Fair, отбеляза Мариета Захариева по време на бизнес форума. Във форума участваха над 120 представители на българските бизнес среди и над 15 компании от ОАЕ. Събитието се проведе по проект „Организиране на търговски мисии и форуми на български производители и чуждестранни купувачи“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

http://www.bgpredpriemach.com/nakratko.html
Страницата е редактирана последно на: 12.10.2016
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube