Щандът за книги на панаира във Франкфурт е избран от издателствата

Изложбената площ и стандартната обикновена конструкция за участието на България на най-големия в света панаир за книги Frankfurt Book Fair 2016, са избрани от издателствата чрез тяхната Асоциация „Българска Книга“. Разпространяваната информация от Манол Пейков, управител на компанията „Жанет 45“ не отговаря на истината. Асоциацията е предпочела по-евтина площ и конструкция с цел по-ниско самоучастие на бизнеса. По новия програмен период, фирмите трябва да самофинансират участието си на международни изложения и панаири от 15 до 25% от общите разходи. През тази година нито е най-скъпия, нито най-големия щанд на Frankfurt Book Fair. Наети са 100 кв. м., на които са разположени 7 български компании. За сравнение миналата година бяха 120 кв м. и участваха 10 фирми. Сега участието е за 85 000 лв. с обикновена конструкция, а през 2015 г. за 180 000 лв. при дизайнерски щанд. Наемът и изграждането на конструкцията са извършени от панаира във Франкфурт.

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) съгласува с Асоциация „Българска Книга“ сроковете за кандидатстване за българското участие. С оглед да не бъде провалено представянето на страната, се определи период от 29 септември до 10 октомври 2016 г. Асоциацията се ангажира да запознае своите членове и компании в бранша. Отделно агенцията също разпространи информация до бизнеса.

Седем български компании участват на Frankfurt Book Fair 2016. България се представя от   “Алианс Принт” ЕООД, “Златно пате” ООД, “Издателска къща Анубис” ООД, “Издателска къща Хермес” ООД, “Изток- Запад ТМ” ЕООД, “Просвета – София” АД и “Фото Медия” ЕООД. Панаирът се провежда от 19 до 23 октомври 2016 г.
Страницата е редактирана последно на: 21.10.2016
Expo2025 Osaka
Matchmaking b2b connect
BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube