Над 200 представители на бизнеса, институционални и научни среди на Република България, както и чуждестранни специалисти участваха в конференция „Индустрия 4.0“


Над 200 представители на бизнеса, институционални и научни среди на Република България, както и чуждестранни специалисти представиха своя опит и знания в областта на дигитална трансформация на индустриалното производство в рамките на международната конференция “Индустрия 4.0 – Дигитализация и перспективи за растеж на българската икономика“. Престижното събитие се проведе днес в „София Тех Парк“ под  патронажа на министъра на икономиката доц. Теодор Седларски. „Индустрия 4.0 е повече от това да бъде развиван само дигиталният сектор, тя е дигитализация и на старите производства и създаване на нови бизнес модели“, заяви министърът на икономиката Теодор Седларски.
Организатор на  мероприятието е Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Мариета Захариева, изпълнителният директор на агенцията разясни как дигитализацията ще улесни комуникацията между институциите, бизнеса, Министерството на икономиката и служителите от Службите по търговско-икономическите въпроси, както в България, така и в чужбина. Чрез вдигането на пограничните бариери пред бизнеса, предстои повишаване ръста на износа на компаниите, заяви тя. Според нея потребителите ще се радват на по-голям избор на продукти, а качеството на услугите ще се подобри.

„Индустрия 4.0“ представлява тенденция в развитието на автоматизацията и обмена на данни при технологиите на производство. Тя е програма създадена по инициатива на немското федерално правителство като базова платформа за изследване. Основната цел е да се обединят промишленото производство с модерната информационна и комуникационна техника.

Събитието се организира по проект BG16RFOP002-2.003-0002 „Организиране на търговски мисии и форуми за български производители и чуждестранни купувачи“, финансиран със средства на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020.

Допълнителна информация за фирмите и тяхната презентация търсете на: http://dox.bg/files/dw?a=5de2313456

dsc_0009 img_3322
img_3245

Страницата е редактирана последно на: 16.05.2017
Expo2025 Osaka
Matchmaking b2b connect
BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube