Бизнес делегация до гр. Техеран, Иран, 30 септември-3 октомври 2017г.

Българската търговско-промишлена палата организира  бизнес делегация, придружаваща г-н Емил Караниколов, министър на икономиката на Република България, по време на неговото официално посещение в Иран, в периода 30 септември 3 октомври 2017г. Визитата се осъществява, съвместно с Посолството на Ислямска република Иран в София и Иранската палата на търговията, промишлеността, мините и земеделието.

В Иран, един от най-големите икономически партньори на България, заемал първо място в българския износ за страните от Близкия и Среден Изток през 80-те години, е възприет модел на смесена икономика с добре развити държавен и частен, както и значителен кооперативен сектор. Основа на иранската икономика е петролният сектор, осигуряващ основно валутните постъпления на страната, като Ислямската република притежава около 10% от световните нефтени запаси, с което се нарежда на четвърто място по петролни резерви в световен мащаб.

Водещите стоки в българския износ към Иран за 2016г. са: тютюневи изделия, семена от рaпица и слънчоглед, пътнически автомобили и трактори, медикаменти. Сред водещите стоки във внос от Иран са: полимери на етилена, плодове, пръти и профили от легирани стомани. В момента доста продукти от Иран се внасят чрез посредници – турски и ливански търговци. Преките връзки между българските и ирански фирми ще допринесат за установяване на по-конкурентни цени на предлаганите стоки.

Освен официалната част, проекто-програмата на посещението предвижда и провеждането на Ирано – български бизнес форум с двустранни срещи по интереси, организиран съвместно с Иранската палата на търговията, промишлеността, мините и земеделието, срещи с институции: министерство на икономиката и финансите, организацията за инвестиционно, икономическо и техническо сътрудничество на Иран и представители на бизнеса.

По предварителни разчети разходите, свързани с посещението, ще възлязат на 1980 евро в които са включени: двупосочен самолетен билет, вътрешен транспорт, настаняване и 3 нощувки в 4-звезден хотел, вечеря за участниците в бизнес делегацията, медицинска застраховка, виза, информационна брошура, туристическа обиколка и организационна такса. При реализирането на икономии от пътуването, сумите ще бъдат възстановени на участниците.

Фирмите, които имат интерес да участват в състава на бизнес делегацията, следва да изпратят попълнена приложената регистрационна форма и копие от международен паспорт на електронна поща: m.markova@bcci.bg, както и да заплатят таксата за участие в срок до 15 септември /петък/.

с банков превод

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

BIC код: UNCRBGSF

или в брой

на касата на БТПП,

ул. Искър 9, София.

 

IBAN: BG97 UNCR 7630 1200 3081 16 – сметка в евро

IBAN: BG25 UNCR 7630 1000 3081 19- сметка в лева

 

За повече информация относно бизнес делегацията, организирана от БТПП, моля да се обръщате към дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП на телефони: 8117 494 и 8117 421.

  Приложения:
Страницата е редактирана последно на: 08.02.2018Сигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни: