Покана за участие в бизнес делегация, придружаваща г-н Александър Манолев, заместник-министър на икономиката, по време на седмата сесия на Междуправителствената българо-беларуска комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество и провеждане на бизнес форум с двустранни срещи, гр. Минск, Република Беларус, 08-10 ноември 2017 г.

В периода 8 – 10 ноември 2017 г. в гр. Минск, Република Беларус, ще се проведе Седмата сесия на Българо-беларуска междуправителствената комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество. Председател на българска част на комисията е г-н Александър Манолев, заместник-министър на икономиката.

В рамките на сесията се предвижда провеждането на бизнес форум с двустранни срещи между представители на деловите среди на двете държави. По време на събитието ще бъдат представени икономическият потенциал на страната, възможностите за развитие на търговско-икономическите връзки, бизнес климата и условията за инвестиции в България.

С оглед възможностите за реализиране на директни контакти между български и белоруски компании се предвижда сформиране на бизнес делегация, в периода 08 – 10 ноември 2017 г., от представители на български предприятие от следните сектори:

  • машиностроене (камиони, автобуси, трактори, комбайни и др.);
  • металопроизводство (арматура, тел, тръби и др.);
  • строителни материали (плочки, стъкло, чакъл, цимент и др.);
  • химически продукти (гориво, втечнени газове, асфалт, мазут, торове, азот, комплекс, амоняк и др.);
  • лека промишленост (лен и ленени тъкани, обувки, дрехи и др.) – предимно за хотелиерския бизнес;
  • храни и напитки (алкохолни и тютюневи изделия, бира, сол и др.);
  • дървопреработвателна промишленост (дървен материал, дърва за огрев, дървени стърготини, дървесни стърготини, шперплат, врати, мебели и детайли и т.н.);
  • пластмаси (полиамид, полиетилен, полиестерни влакна и прежди, акрилни влакна, и др.);
  • оптика.

Цялостната организация по пътуването на бизнес делегацията, включително съдействие при издаване на виза, настаняване, вътрешни трансфери и участие в бизнес форума с двустранни срещи се осъществява от ИАНМСП, със съдействието на партньори от Република Беларус.

Всички разходи, свързани с участието на представителите на бизнеса в бизнес делегацията (издаване на виза, самолетни билети, хотелско настаняване, застраховка, вътрешни трансфери, дневни и др.) са за сметка на участниците. На регистрираните участници допълнително ще бъде изпратена подробна програма на посещението.

Желаещите да участват в бизнес делегацията, следва за заявят предварителен интерес, като изпратят попълнена приложената регистрационна форма най-късно до 13.10.2017 г. на е-майл адрес: n.georgieva@sme.government.bg или e.ivanova@sme.government.bg.

Допълнителна информация може да получите на следните телефони: 02/940 79 77 – г-жа Николина Георгиева и 02/940 79 78 – г-жа Евелина Иванова.

 Приложение: Регистрационна форма
Страницата е редактирана последно на: 08.02.2018
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube