Бизнес обучение за онлайн търговията се проведе в Сливен

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия представи пред бизнеса в гр. Сливен предимствата и предизвикателствата пред онлайн търговията, като семинара бе на тема: „Онлайн търговията и възможностите пред малките и средните предприятия за увеличаване на продажбите“. Лектори на събитието бяха представители на Агенцията, както и на партньорските организации на семинара – АПИС, DHL, БАЕЗ (Българска агенция за експортно застраховане).

Моника Митева – Директор маркетинг и продажби на „Ди Ейч Ел Експрес България“ запозна присъстващите с основните принципи на откриването и функционирането на електронния магазин, начините за намиране на клиенти и тяхното задържане, както и начините за повишаване на приходите.

Участниците се запознаха и с основните правни изисквания при функционирането на онлайн. Лекция по темата изнесе Пепа Марникас, консултант на АПИС Европа“ АД и член на Софийската адвокатска колегия. Тя обясни основните моменти в процеса на разработване на търговски онлайн магазин, в направлението коректност спрямо потребителите, законосъобразност, осигуряване и изпълнение на заявките при категорично спазване на потребителските права.

По време на събитието бяха разяснени и особеностите при  експортното застраховане. Нови и до голяма степен непознати за широката аудитория факти поднесе Павел Борджийски, ръководител на отдел „Връзки с клиенти“ в Българската агенция. Той разясни нормите, с които държавата може да подкрепи бизнеса при сделки с некоректни партньори, начините за защита при отложени плащания и за изплащане на обезщетения при забава на плащанията по търговска сделка.

На семинара присъства заместник – кметът по икономическото развитие на Община Сливен инж. Стоян Марков, както и 22-ма представители на бизнеса.
Страницата е редактирана последно на: 02.12.2021Сигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни: