България изнася артикули за тръбопроводи, кухненско обзавеждане, хлебни и сладкарски изделия за Катар


„В  момента България изнася за Катар основно арматурни артикули за тръбопроводи, кухненско обзавеждане, хлебни и сладкарски изделия и мебели.“ Това заяви Габриела Козарева, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по насърчаване на малките и средните предприятия при откриването на  българо-катарски бизнес форум в София. В приветствието си тя посочи, още че съществуват и добри възможности за увеличаване на българския износ на стоки, като: електросъоръжения, машиностроителна продукция, инженерингови стоки и услуги, високотехнологични продукти на военно-отбранителната индустрия, строителни материали, парфюмерията и козметиката, фармацията, пчелен мед, изделия на млечната промишленост, селскостопанска продукция и др.

По време на форума стана ясно, че катарските компании проявяват интерес за инвестиции в страната ни в областта на недвижимите имоти, туризма и земеделието.

Габриела Козарева подчерта, че форуми като днешния дават възможност за задълбочаване на двустранните взаимоотношения, както и за развитието на съществуващия потенциал за увеличаване на стокообмена и за  реализирането на проекти от взаимен интерес между компаниите.

На събитието присъстваха повече от 200 представители на компании от двете страни.

Форумът, които се провежда по инициатива на Министерство на икономиката, се откри от Емил Караниколов, министър на икономиката и от шейх Ахмад Бин Джасем Бин Мохамад Ал-Тани, министър на икономиката и търговията на Държавата Катар .

Събитието е в изпълнение на проект BG16RFOP002-2.003-0002 „Организиране на търговски мисии и форуми за български производители и чуждестранни купувачи“, финансиран от ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020, по който ИАНМСП е бенефициент.

Страницата е редактирана последно на: 08.03.2018
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube