Над 40 предприемачи участваха в българо-белоруски бизнес форум

 

Над 40 представители на български и белоруски фирми участваха на бизнес форум в Бургас. Той се проведе в рамките на шестата сесия на Междуправителствената българо-белоруска комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество. Форумът се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) съвместно с белоруския си партньор – Национален център по маркетинг и конюнктура на цените. Форумът е трети поред за последните две години.

Форумът бе открит от зам.-министъра на икономиката Даниела Везиева и от Алена Купчина, зам.-министър на външните работи на Република Беларус.  И в двете изказвания бяха очертани възможноситте за разширяване на двустранните търговско-икономически връзки и бе подтвърдено желанието и волята на правителствата на България и Беларус да подкрепят всички усилия на бизнеса за активизиране и разширяване на търговско-производственото сътрудничество.

Председателят на парламентарната комисията по икономическа политика и туризъм Петър Кънев отправи приветствие към участниците от името на Председателя на Народното събрание Цецка Цачева. С приветствие към участниците се обърна и областният управител на Бургас Вълчо Чолаков. Специализирани презентации бяха направени от зам.-директора на ИАНМСП Никола Стоянов и представители на Българската агенция за инвестиции, Индустриална зона Бургас, Национален център по маркетинг и конюнктура на цените и министерство на външните работи на Република Беларус.

В рамките на форума бяха проведени и двустранни бизнес срещи. Постигнати бяха конкретни резултати – подписан е междуфирмен договор в областта на енергетиката и електротехниката,  както и постигнати договорености за разширяване на съвместната производствена дейност в областта на добива на сол.

 
Страницата е редактирана последно на: 21.06.2018
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube