14 български компании с участие на виетнамския бизнес форум

 

 

14 български фирми взеха участие в  посещението на българската делегация във Виетнам. В периода 15 – 22 септември 2018 г. г-н Емил Караниколов, Министър на икономиката на България проведе работно посещение в градовете Ханой и Хошимин по покана на своя виетнамски колега г-н Чан Туан Ан, министър на индустрията и търговията.

ИАНМСП сформира бизнес делегация от представители на български предприятия от секторите ИКТ; хранително-вкусовата промишленост, парфюмерия и козметика, , фармация, ,инвестиционни проекти и др.

И.Д. изпълнителният директор на ИАНМСП, д-р Александър Минев бе част от правителствената делегация, съпровождаща Министър Караниколов и представителите на деловите среди на двете държави.

„В качеството ми на и.д. изпълнителен директор на ИАНМСП мога да отбележа положителните си впечатления от развитието на двустранните икономически отношения между България и Виетнам. Вярвам, че бизнес форумите, който Агенцията организира в Ханой и в Хошимин ще бъдат от съществена полза в развитието на търговско-икономическите отношения между двете страни. Това и целта на ИАНМСП – да съдейства и подпомага за успешното осъществяване и развитие на малките и средни предприятия, както и засилване на диалога между бизнеса и администрацията. Положителен резултат е и това, че българските компании имаха възможност да представят качествени и конкурентни стоки и услуги на виетнамския пазар, както и да реализират съвместни проекти и инвестиции.“ заяви д-р Минев по време на срещата с изпълнителния директор на търговска камара във Виетнам.

Целта на посещението и двата бизнес форума бе  реализация на поетите по време на Двадесет и третата сесия на Българо-виетнамската СКТИНТС ангажименти за насърчаване на директните контакти между българските и виетнамските делови среди, практическа реализация на приетия от двамата президенти Нов модел на икономическо сътрудничество. Четиринадесетте  българските компании имаха възможност да представят качествени и конкурентни стоки и услуги на виетнамския пазар, както и да реализират съвместни проекти и инвестиции. Над 50 бяха фирмите – участнички в гр. Ханой и 90 в гр. Хошимин от виетнамска страна.

 

Поради истерическият контекст на добрите взаимоотношения, двете страни изявиха инетерес за задълбочаване на търговския стокообмен между България и Виетнам. От българска страна бе поет ангажимента за провеждане на работни срещи, чрез създаването на междуправителствена работна група с цел засилване на диалога в икономическите отношения на двете страни и развитие на двустранния бизнес между България и Виетнам.
Страницата е редактирана последно на: 27.09.2018
Expo2025 Osaka
Matchmaking b2b connect
BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube