10 български фирми представят България на 70-тото издание на панаира на книгата

10 български фирми представят България с подкрепата на ИАНМСП на специализираната международна изложба FRANKFURT BOOK FAIR, която се провежда от 10 до 14 октомври 2018 г. във Франкфурт, Германия. Изложението е най-голямото и значимо в областта на издателската и полиграфическа дейност в световен мащаб.

Проявата се организира ежегодно от MESSE FRANKFURT от 1949 г. В настоящото издание на събитието се очакват близо 300 000 посетители и над 4000 съпътстващи събития.  Броят на журналистите, които ще отразят събитието в международен мащаб е над 10 000.

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия – ИАНМСП, организира колективно участие в рамките на изложбата, като в настоящото издание 10 български предприятия представят своята дейност на националния щанд с площ от 60,00 кв.м. в зала 5.1, секция а46.

  

В първия ден от изложението заместник-министърът на културата Амелия Гешева официално откри българския щанд на 70-тото юбилейно издание на най-голямото и престижно международно изложение. Днес родните издатели на българския щанд бяха посетени от еврокомисаря по цифрова икономика и общество, Мария Габриел, която поздрави участниците.

Българските производители, имат възможността да обменят опит и да представят родната продукция и издания едновременно с над 7000 фирми и издателства от над 100 държави. Сред участниците са автори, илюстратори, литературни агенти, издатели, дистрибутори, печатари, книжари и библиотекари. По време на събитието се представят най-добрите издателски и мултимедийни продукти, договарят се права и се обсъждат последните тенденции в бранша. Програмата включва множество срещи, дебати, лекции, изложби и представяния.

 

Българското участие е подкрепено и е в изпълнение на проект №BG16RFOP002-2.003-0001 „Създаване на условия за устойчиво развитие и успешно интегриране на българските предприятия на европейски и международни пазари, чрез осигуряване на подкрепа за участие в международни търговски панаири и конференции“, финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, съфинансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Страницата е редактирана последно на: 15.10.2018
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube