Българо-беларуски бизнес форум , 20 ноември 2018 г., Гранд Хотел София, зала Триадица 2, ет. 1

В периода 19–21 ноември 2018 г. ще се проведе VIII-та сесия на Междуправителствената българо-белоруска комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество. Председател на българската част на Комисията е г-н Александър Манолев, заместник-министър на икономиката.

На 20 ноември 2018 г., в рамките на сесията, се предвижда провеждането на кръгла маса с двустранни срещи между представители на деловите среди на двете държави. От беларуска страна се очакват представители на две индустриални зони – Свободна икономическа зона Брест и Индустриален парк „Великий камень“; БелАз, която има представителство в София; Молоко ООД; и Минен електротехнически завод „В. И. Козлов“. По време на събитието ще бъдат представени икономическият потенциал на страната, възможностите за развитие на търговско-икономическите връзки, бизнес климата и условията за инвестиции в България.

Бизнес форумът ще бъде открит от г-н  Александър Манолев, заместник-министър на икономиката на Република България и Олег Кравченко, заместник-министър на външните работи на Република Беларус. Участие в официалната част ще вземат представители на българските институции, ангажирани с насърчаване на двустранното търговско-икономическо сътрудничество.

Всички български компании с интерес към развитие на сътрудничество с посочените компании, както и провеждане на срещи с икономическите зони са поканени без значение от сектора, в който развиват дейност. Свободната търговската икономическа зона Брест е сериозно заинтересована от срещи с български компании със следната икономическа насоченост: мебелна промишленост; пътно-строителна техника и настилки; играчки и др. Компания техен член търси партньор за съвместно изпълнение на проект на тема:”Reconstruction of the liquid detergents manufacturing”.

При интерес за участие, компаниите следва да изпратят попълнена регистрационна форма, в срок до 16.11.2018 г. на e-mail: m.gerganska@sme.government.bg или a.andreeva@sme.government.bg. Допълнителна информация можете да получите от г-жа Милла Герганска, експерт в дирекция „Интернационализация на малките и средните предприятия“ на телефон: 02/940 7979 и г-жа Ася Андреева, експерт в дирекция „Интернационализация на малките и средните предприятия“ на телефон: 02/940 7989.

Приложения:
Страницата е редактирана последно на: 19.11.2018
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube