Бизнес форум в рамките на официално посещение на Президента на България Румен Радев в Арабска Република Египет, 26 – 28 март 2019 г.

В периода 26 – 28 март 2019 г. Президентът на Република България, г-н Румен Радев ще осъществи официално посещение в Арабска Република Египет. В рамките на визитата той ще бъде придружен от представители на българските бизнес и делови среди, като е договорено между двете страни провеждане на бизнес форум с  двустранни срещи.

Арабска Република Египет заема важно геостратегическо положение – контролира Суецкия канал, най-прекия воден път между Средиземно море и Индийския океан, и Синайския полуостров – единствената сухопътна връзка между Африка и Азия. Това я превръща в една от най-влиятелните арабски страни, макар че не е икономически най-силно развита. Важни отрасли на икономиката са текстилната, хранително-вкусовата, строителната, фармацевтичната и химическата промишленост и туризмът.

Устойчивият ръст на двустранния стокообмен от над 12 пъти за периода 2007 г.–2017 г., който в края на 2017 г. достигна близо 1156.6 млн. щ. д., утвърди Египет като един от големите търговски партньори на България в района на Близкия изток и на целия Африкански континент. Страната ни полага последователни усилия за допълнително стимулиране на икономическото сътрудничество. Между двете страни има създадена Смесена комисия за икономическо, търговско и научно-техническо сътрудничество.

Във връзка с предстоящото посещение на Президента на Република България, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) сформира бизнес делегация от представители на български предприятия от следните сектори на българската икономика: ИКТ, енергетика, електроника и електротехника, селско стопанство, производство на пшеница и житни култури, хранително-вкусова промишленост, земеделие, тютюневи изделия, туризъм, недвижими имоти, строителство, здравеопазване, фармация, дървообработване, мебелна индустрия, металообработване, машиностроене, металургия, автомобилостроене, нефт и газ, отбранителна индустрия, производство на пластмаси, парфюмерия и козметика, производство на етерични масла, инвестиции и др.

Желаещите да участват в делегацията, следва да заявят предварителен интерес, като изпратят попълнена приложената регистрационна форма най-късно до 01.03.2019 г. на е-mail адрес: k.zhitarska@sme.government.bg или b.mintcheva@sme.government.bg

Допълнителна информация може да получите от г-жа Кристин Житарска, тел: 02/940 7986 и г-жа Боряна Минчева, тел: 02/940 7974, дирекция „Интернационализация на малките и средните предприятия“.

Организацията по пътуването на бизнес делегацията, включително съдействие при настаняване, издаване на визи, вътрешни трансфери и участие в бизнес форума с двустранни срещи се осъществява от ИАНМСП, със съдействието на Министерство на икономиката, Администрацията на Президента, Българското посолство в Кайро и партньорските на ИАНМСП организации на място.

Пътуването ще се осъществи с чартърен полет на Авиоотряд 28, като всички разходи, свързани с хотелското настаняване, вътрешен транспорт, застраховка, виза и дневни на командированите лица са за сметка на участниците. На регистрираните допълнително ще бъде изпратена информация с финансовите параметри и подробна програма на посещението.

Регистрационна форма

 

 
Страницата е редактирана последно на: 17.06.2020
Expo2025 Osaka
Matchmaking b2b connect
BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube