Над 34 български фирми, организирани от ИАНМСП, участваха в бизнес форум при визитата на президента Радев в Словения

 

 

Президентът на Република България, г-н Румен Радев проведе официално посещение на 11 и 12 март в Република Словения. В рамките на визитата той бе придружен от зам.-изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/ г-жа Яна Топалова и организирана от агенцията бизнес делегация. В рамките на посещението бе проведен бизнес форум с участието на 34 представители на българския бизнес от секторите информационни и комуникационни технологии, енергетика, машиностроене, строителство и архитектура, козметика и медицински продукти, шивашка и  обувна индустрия, хранително – вкусова промишленост, земеделие и селско стопанство, туризъм и хотелиерство, недвижими имоти, инженеринг, иновации и управление на технологични процеси и др.

В рамките на посещението бизнес делегацията посети ABC accelerator, където г-н Julij Božič, съосновател и ментор в ABC accelerator запозна участниците с възможностите, които зоната предоставя за съвместно бизнес сътрудничество и проекти с международно участие. На 11.03.2019 г. бе проведен бизнес форум с двустранни срещи между български и словенски компании и организации с цел развитие на двустранните търговско-икономически отношения. Форумът бе открит от г-жа Sonia Schmutz, генерален директор на Словенската търговско-промишлена палата и г-жа Яна Топалова, заместник-изпълнителен директор на ИАНМСП. Официални приветствия към участниците в бизнес форума отправиха и президентите на Република България, Н. Пр. г-н Румен Радев и на Република Словения, Н. Пр. г-н Борут Пахор. Пред участниците бяха представени презентациите на Българска агенция за инвестиции и на държавната агенция Spirit Slovenia, които представиха мерките за подкрепа и насърчаване на МСП и инвестиционната среда в Словения.

 

 

В рамките на събитието, заместник-изпълнителният директор на ИАНМСП г-жа Яна Топалова, проведе среща с г-жа Sonia Schmutz, генерален директор на Словенската търговско-промишлена палата, на която бе обсъдена възможността за създаване на дълготрайно партньорство между двете институциите с цел насърчаване българските и словенските бизнес отношения.

В резултат на проведените в рамките на бизнес форума двустранни срещи българските участници успяха да откроят потенциални бизнес възможности в страната, както и да обменят контакти с бъдещи партньори. Участие в събитието взеха 120 български и словенски компании.
Страницата е редактирана последно на: 13.03.2019
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube