Изп. директор на ИАНМСП Бойко Таков подписа три Меморандума за разбирателство с партньорски организации в Армения

Три меморандума за разбирателство подписа в сряда изпълнителният директор на ИАНМСП д-р Бойко Таков с арменски партньорски организации. Церемонията се проведе в Ереван, Армения, където г-н Таков участва  в заключителното заседание на VIII сесия на Българо-арменската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество.

 

 

В рамките на официалната част по подписване на Протокола от сесията изпълнителният директор на ИАНМСП подписа меморандуми с президентите на   Съюза на производителите и бизнесмените (работодателите) г-н Арсен Казарян; на Републиканския съюз на работодателите на Армения (РСРА) г-жа Наре Саргсян и на Обществената организация  „Център за развитие на малкото и средно предприемачество в Армения“ (SME DC NGO) г-жа Кнарик Малхасян.

 

 

В Меморандумите се предвижда Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и арменските организации, страни по документите, да бъдат партньори в областта на развитието на малките и средните предприятия, като предоставят реални възможности за разширяване на бизнес контактите между предприятията от България и Армения. Двете страни поемат задължения за обмен на бизнес-информация, свързана с търговията, възможностите за инвестиране, политиката и мерките, предприети от всяко от двете правителства за насърчаване на интернационализацията на малките и средните предприятия.

 

 

Българската и арменската страни ще си сътрудничат при организиране на мероприятия в услуга на малките и средните предприятия като размяна на посещения на предприемачи, организиране на участието им в бизнес форуми и семинари, търговски панаири, изложения и други промоционални дейности.

 

 

 

 
Страницата е редактирана последно на: 13.03.2019
Expo2025 Osaka
Matchmaking b2b connect
BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bg
evroto.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube