Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия подписа Меморандум за разбирателство с Азиатско-арабската търговска камара

Меморандум за разбирателство между Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните и Азиатско-арабската търговска камара подписаха днес, 11.04.2019 г., д-р Бойко Таков и г-н Саад Ал Дабагх, председател на камарата.

Церемонията по подписване на Меморандума се състоя в столицата на Държавата Катар, Доха, по време на двустранен бизнес форум с участието на над 100 представители на деловите среди на двете държави. Събитието беше официално открито от Президента Радев, г-н Али бин Ахмед Ал Куари, министър на търговията и индустрията на Държавата Катар, г-н Александър Манолев, заместник–министър на икономиката на Република България и шейх Файсал бин Касим ал Тани.
В Меморандума се предвижда Агенцията и Камарата да бъдат партньори в областта на развитието на малките и средните предприятия, като предоставят реални възможности за разширяване на бизнес контактите между предприятията. Двете страни поемат ангажимент за обмен на бизнес информация, свързана с търговията, възможностите за инвестиране, политиката и мерките, предприети от всяка страна за насърчаване на интернационализацията на малките и средните предприятия. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните и Азиатско-арабската търговска камара ще си сътрудничат при организиране на мероприятия в услуга на малките и средните предприятия като размяна на посещения на предприемачи, организиране на участието им в бизнес форуми и семинари, търговски панаири, изложения и други промоционални дейности.
Изпълнителният директор на ИАНМСП д-р Таков е на посещение в Ливан и Катар, като част от българската делегация в рамките на официално посещение на Президента Румен Радев в двете държави.
Страницата е редактирана последно на: 18.10.2019Сигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни: