Задълбочаване на деловото сътрудничество между българския и унгарския бизнес

Днес 15 април 2019 г. в гр. Будапеща, Унгария в рамките на Второто заседание на Междуправителствената българо–унгарска комисия за икономическо сътрудничество, ИАНМСП съвместно със своя унгарски партньор – Унгарската агенция за насърчаване на износа организира бизнес форум с двустранни срещи.
Бизнес форумът беше открит от г-н Габор Лигетфалви, изпълнителния директор на Унгарската агенция за насърчаване на износа. Преветствия към участниците отправи министъра на икономиката на Република България, г-н Емил Караниколов, а от унгарска страна – заместник-държавният секретар на Република Унгария, д-р Петра Поневач-Пана.
Представяне на възможностите за бизнес в България бе направено от изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции, г-н Стамен Янев и от изпълнителния директор на Национална компания индустриални зони, г-жа Антоанета Барес.
В рамките на бизнес форума Изпълнителният директор на ИАНМСП, д-р Бойко Таков проведе среща със своя унгарски партньор – г-н Габор Лигетфалви, по време на която бе обменена информация и опит във функционирането и предоставянето на услуги в подкрепа на местните износители.
В събитието участие взеха 10 български предприятия, които проведоха оживени срещи с 39 унгарски партньори. Очакваният краен резултат е свързан с активизиране на стокообмена между България и Унгария, както и стимулиране на съвместните инвестиции.
Страницата е редактирана последно на: 18.10.2019
Matchmaking b2b connect

BG Industry Map
SME Webinars
NIF
Exporthub.bg
opic.bg
bulgariancp.bgСигнали за корупция и конфликт на интереси


Следвайте ни:

facebook linkedin youtube